Ministrul Transporturilor vrea ca întârzierile trenurilor să nu fie mai mari de 40 de minute / Mangalia-Arad a avut o întârziere de 10 ore

Ministrul Transporturilor vrea ca întârzierile trenurilor să nu fie mai mari de 40 de minute / Mangalia-Arad a avut o întârziere de 10 ore
| Foto: fanatik.ro

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a spus, vineri, la o zi şi jumătate de la incidentele feroviare, că se va încerca intervenţia rapidă, astfel încât întârzierile să nu fie mai mari de 40 de minute.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Cătălin Drulă a spus, într-o conferinţă de presă, că se vor face limitări de viteză şi de tonaj pentru traficul feroviar în această perioadă. El şi-a cerut scuze în avans pentru că vor mai fi zile în care vor exista întârzieri ale trenurilor.

Cu toate acestea, Drulă speră că întârzierile nu vor mai fi atât de mari, pentru că se va încerca să se intervină rapid, astfel încât să nu mai fie întârzieri de câteva ore, ci de maximum 40 de minute. Tot din planul de măsuri, ministrul Transporturilor a spus că s-a lucrat şi la aparatele de aer condiţionat ale trenurilor.

„Pentru a repara partea de aer condiţionat, fie că e vorba de încărcare cu freon, fie că e vorba de alte componente ale sistemelor, vagoanele pleacă prerăcite din depou, acolo e o locomotivă care le răceşte ca să ajungă la linie prerăcite”, a declarat Cătălin Drulă, potrivit Mediafax.

Ministrul a spus că acestea sunt măsuri luate pentru această perioadă. În plus, Drulă a mai spus că garniturile sunt însoţite, pe cât este posibil, de electricieni care să prevină şi să remedieze problemele ce pot să apară.

Potrivit ministrului, ceea ce se întâmplă acum este consecinţa subfinanţării cronice din ultimii 30 de ani, când tot ce s-a făcut a fost „cârpeală”.

Trenul care a plecat miercuri din Mangalia spre Arad - în care se aflau și 30 de copii - a avut o întârziere de 600 de minute. Drumul a durat în total 26 de ore.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza