Mircea Geoană a explicat de ce invidiază bucureştenii Clujul

Mircea Geoană a explicat de ce invidiază bucureştenii Clujul
Prezent la Cluj pentru o „terapie de grup” cu subordonaţii săi politici, Mircea Geoană a admis că în Cluj-Napoca se trăieşte mult mai bine decât în restul ţării. El susţine că „matematic” România n-are cum scăpa de flagelul extremismului.

Liderul PSRO, Mircea Geoană, a venit la Cluj unde a susţinut o veritabilă terapie de grup cu subordonaţii săi. El a făcut tot posibilul să ridice moralul membrilor, candidaţilor şi activiştilor unui partid ca şi inexistent în intenţia de vot a clujenilor. Aproape întreg discursul său motivaţional s-a învârtit în jurul ideii că sfârşitul vechilor partide - PNL, PSD şi UDMR - e aproape, moment în care partidul său se va înălţa precum Făt Frumos din poveste.

Deşi a afirmat că şi în Cluj ar exista serioase falii sociale, fostul şef al PSD a admis că nivelul de trai de aici este la alt nivel decât în restul ţării şi a vorbit chiar de elementele care au generat chiar invidia locuitorilor capitalei la adresa clujenilor.

„Există în Cluj-Napoca o aparentă bunăstare, lucruri pe care Bucureştiul le invidiază. Aici s-a desfăşurat Fed Cup, pentru că la Bucureşti n-a existat o sală propice organizării unui asemenea eveniment, naţionala de fotbal a jucat aici cu Spania pentru că stadionul din Bucureşti are probleme. Dar există şi aici discrepanţe mari în distribuirea bogăţiei", a afirmat Geoană.

El a calificat drept inevitabil momentul în care şi în România va începe recrudescenţa politicilor extremist-populiste, precum în Austria, Spania sau chiar SUA, cu al său potenţial prezidenţiabil Donald Trump.

„Nu văd în politica românească un lider extremist care să adune multă lume în jurul lui, dar, matematic, e imposibil să nu apară un asemenea lider carismatic, pentru că peste tot liderii extremişti, populişti sunt carismatici, au discurs atractiv", a prezis Geoană.

Comenteaza