Mircia Giurgiu s-a înscris în PSD peste capul organizaţiei

Mircia Giurgiu s-a înscris în PSD peste capul organizaţiei
Fostul sindicalist a semnat adeziunea la partid la Bucureşti, dar nu e sigur că va fi primit în organizaţia clujeană. În schimb, e tot mai sigur pe candidatura în colegiul 1 deputaţi Cluj-Napoca.

Aşa cum şi-a negociat candidatura în colegiul 1 deputaţi sub steagul PSD, ignorând organizaţia clujeană, la fel s-a înscris Giurgiu şi în partid, la Bucureşti. Deocamdată, Remus Lăpuşan refuză să discute despre primirea lui Giurgiu în organizaţie, iar în privinţa situaţiei candidaturilor PSD, spune că lucrurile nu s-au schimbat cu nimic.

Mircia Giurgiu a mai făcut un pas şi a mai pus puţină presiune pe organizaţia PSD Cluj spre asigurarea candidaturii sale în colegiul 1 pentru Camera Deputaţilor sub umbrela USL, dar reprezentând PSD. „Da, într-adevăr, am semnat adeziunea la PSD, m-am afiliat grupului PSD din Camera Deputaţilor, de-aici încolo e o simplă formalitate. Urmează să se parcurgă etapele procedurale şi totul e în regulă. Practic, de acum sunt membru PSD cu drepturi depline. Am vorbit cu mai mulţi oameni de la Cluj şi nu cred că va fi o problemă cu primirea mea în organizaţie", a declarat Giurgiu.

Totuşi, din perspectiva liderului PSD Cluj, Remus Lăpuşan, lucrurile nu par la fel de simple. „Tot ce vă pot spune în acest moment, este că domnul Giurgiu nu este membru PSD Cluj. Nu ştiu care au fost condiţiile şi ce discuţii au fost în momentul în care domnia-sa, la Bucureşti, a semnat adeziunea la partid. Aşteptăm să vedem ce decizii se vor lua şi vom vedea la momentul respectiv de avem de făcut. Cert este că deocamdată nu se pune problema primirii lui Mircia Giurgiu în PSD Cluj, ştiu eu, poate se înscrie în organizaţia de la Bucureşti, noi n-am avea nimic împotrivă", a comentat Lăpuşan.

Giurgiu pare tot mai sigur că va obţine candidatura dorită, deşi admite că nu va avea sprijinul social-democraţilor clujeni. „Categoric, colegiul 1 deputaţi e singura mea opţiune, altfel nu voi candida, iar, dacă filiala nu mă va susţine, va fi obligaţia mea să câştig colegiul 1 singur", a declarat Giurgiu. Lăpuşan susţine, însă, că Giurgiu nu e candidatul PSD Cluj. „Din punctul meu de vedere, nu s-a schimbat absolut nimic în ceea ce ne priveşte şi în ceea ce am anunţat public în privinţa candidaturilor. Ce se va mai întâmpla în perioada următoare rămâne să vedem", a afirmat Lăpuşan. Amintim că social-democraţii clujeni şi-au prezentat public candidaţii pentru colegiile 3 şi 4 din municipiu, dând de înţeles că primul colegiu, cel dorit de Giurgiu, ar fi la liberali. Au lăsat liberă, însă, contraoferta făcută fostului deputat PRM şi PDL, colegiul 2 pentru Senat, de care acesta, însă, nici nu vrea să audă.

Dacă, în cele din urmă, Giurgiu va fi impus de la Bucureşti în colegiul 1, victimă ar putea cădea Aurelia Cristea, anunţată drept candidat în colegiul 3, colegiu care, în acest condiţii, ar putea rămâne la liberali. O asemenea evoluţie a lucrurilor ar echivala cu o a doua lovitură primită de Lăpuşan din partea conducerii naţionale a partidului său. Dacă, în calitate de lider al PSD Cluj, pentru Lăpuşan ar fi o înfrângere politică obligaţia de a-i ceda colegiul respectiv lui Giurgiu, ba mai mult, de a-l şi accepta în organizaţie, în urmă cu opt ani, el a suferit o pierdere personală, datorită tot unei decizii impuse organizaţiei PSD Cluj de la Bucureşti. Pe lista de candidaţi a PSD Cluj pentru Camera Deputaţilor, la alegerile din 2004, Lăpuşan obţinuse locul al treilea, după Vasile Puşcaş şi Vasile Soporan. Numai că, la acea vreme, PSD era aliat cu PUR (actualul PC) şi social-democraţii clujeni s-au trezit cu Graţiela Iordache paraşutată la Cluj din partea partidului lui Dan Voiculescu, iar acesteia au fost obligaţi să-i ofere locul trei pe listă, ultimul care s-a dovedit a fi eligibil, coborându-l pe Lăpuşan pe locul patru, furându-i practic mandatul de deputat.

Comenteaza