Mircia Giurgiu, zece interpelări pe zi

Mircia Giurgiu, zece interpelări pe zi
Deputatul clujean Mircia Giurgiu mai toarnă o găleată de interpelări într-o singură zi: zece către membrii Guvernului, dintre care una către ministrul Muncii şi una către ministrul Agriculturii.

În întrebarea adresată ministrului Muncii, deputatul Mircia Giurgiu a ridicat problema sindicatelor, care săptămâna trecută au pichetat Prefectura Cluj. Printre revedincările sindicaliştilor se numără: modificarea Codului Social şi a legislaţiei muncii, precum şi majorarea salariului minim pe economie.

Ministrului Agriculturii, Giurgiu îi aduce la cunoştinţă problemele cu care se confruntă membrii Asociaţiei Comunelor din România, printre care şi şi cea referitoare la cuntumul sumelor acordate agricultorilor pentru secetă. Participanţii, în special primarii comunelor afiliate la Asociaţia Comunelor din România, solicită ca aceste sume să fie acordate prin intermediul APIA, instituţie care deţine toate datele agricultorilor.

"Primarii susţin că acest lucru nu înseamnă că direcţiile judeţene de agricultură şi primăriile vor fi excluse de la soluţionare acestei probleme, dar APIA este instituţia potrivită pentru a se ocupa de acordarea sumelor pentru secetă tuturor agricultorilor", spune Giurgiu.

 

Etichete
Comenteaza