Mișcare-surpriză: Dîncu așază PSD și AUR la aceeași masă

Mișcare-surpriză: Dîncu așază PSD și AUR la aceeași masă
| Foto: gandul.ro

Senatorul de Cluj și liderul PSD, Marcel Ciolacu, au fost surprinși împreună cu una dintre figurile centrale ale Alianței pentru Unitatea Românilor (AUR), George Simion. 

Dacă reprezentanții PNL, USR-PLUS și UDMR au negociat la finalul săptămânii pentru formarea unei coaliții de guvernare, liderii PSD au fost surprinși alături de omologii de la AUR. Senatorul de Cluj Vasile Dîncu, președintele PSD, Marcel Ciolacu, și liderul AUR, George Simion, au fost surprinși la o întâlnire de taină. 

Cei trei s-au întâlnit la sediul Institutului Român pentru Evaluare și Strategie, institut coordonat de Dîncu. Liderii celor două formațiuni politice au discutat timp de o oră, în spatele ușilor închise. Ciolacu nu a exclus o posibilă colaborare cu AUR.

"Esența politicii este să discuți cu toți actorii politici. Am anunțat în campanie că nu vom avea o discuție cu PNL. Nu cunosc cât de controversat este domnul Simion, nu am avut timp în această campanie să studiez ceilalți competitori, dar românii au întotdeauna dreptate când votează. Vom avea o discuție cu toate forțele politice", spunea liderul PSD, conform Gândul

Vineri, înaintea întâlnirii, Dîncu excludea o colaborare cu AUR. "Nu avem niciun fel de discuţie cu AUR. Nu credem în acest moment, nici nu înţelegem foarte bine care este orientarea acestui partid, care este un partid contra sistem şi care probabil că se va raporta critic la toate partidele din mainstream-ul politic", declara Dîncu. 

Comenteaza