Miting liberal toropit de caldura

Miting liberal toropit de caldura
Liberalii clujeni au organizat poate cel mai anemic miting politic din istoria lor. În fapt ei n-au facut decât sa execute comanda venita de la Bucuresti.

Dupa ce au renuntat la mitingul din capitala, liberalii au anuntat ca vor condimenta ziua motiunii de cenzura cu proteste organizate în fata prefecturilor din tara. La Cluj, actiunea fusese anuntata a se desfasura pe durata a doua ore, însa canicula a doborât-o dupa main putin de un ceas.

În fapt, la ora la care ar fi trebuit sa înceapa manifestarea PNL, la locul faptei erau prezenti doar jurnalistii si jandarmii. Dupa vreo zece minute a aparut si o mâna de liberali cu pancarte facute la xerox si, în scurt timp, unul dintre ei, cu un megafon în mâna, a dat startul scandarilor, destul de anemice si cu prea putina imaginatie - „Afara, afara cu PSD din tara!", „Vrem sa votam", Ponta, demisia!", „Vuscan, demisia!".

Ceva mai amuzante, dar nu neaparat în sens pozitiv, erau unele pancarte: „La anul, cu votul o sa-ti spargem botul", „Facem dreptate din strainatate" (desi erau doar clujeni de fata) sau pancarta agitata de consilierul local Marcu Valtar „Ponta vei afla ce înseamna diaspora".

N-au lipsit nici unele nume cu greutate cum ar fi co-presedintele PNL Cluj Daniel Buda, cei doi co-presedinti ai organizatiei municipale, Dan Tarcea si Radu Moisin, fostii deputati Mircea Pusca si Petru Calian sau veteranii Florin Stamatian si Iuliu Pacurariu.

În momentul de vârf se strânsesera cam 60 de oameni. Dupa cam trei sferturi de ora, mai rezistau pe baricade mai putin de jumatate, care, doborâti de caldura, au decis ca si-au facut datoria cu asupra de masura si au dat semnalul plecarii. Din pacate pentru sacrificiul lor, protestul liberalilor clujeni din fata prefecturii n-a avut nici un ecou în Parlamentul României, unde motiunea de cenzura a cazut asa cum era, de altfel, previzibil.

Comenteaza