Moisin, reales şef peste tineri sub spectrul războiului Tişe - Apostu

Moisin, reales şef peste tineri sub spectrul războiului Tişe - Apostu
Viceprimarul a fost confirmat în fruntea Organizaţiei de Tineret a PDL Cluj cu 199 de voturi pentru. Discursurile seniorilor s-au axat pe conflictul din interiorul organizaţiei mari.
Organizaţia judeţeană de tineret a PDL Cluj şi-a ales ieri o nouă conducere. Fiind candidat unic, realegerea viceprimarului Radu Moisin pentru un al doilea mandat a fost o simplă formalitate.

Deşi a absentat, şeful Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, şi lupta sa cu primarul Sorin Apostu şi conducerea PDL Cluj au revenit ca un lait-motiv în majoritatea discursurilor seniorilor invitaţi. Primul a fost chiar Apostu, care le-a spus tinerilor să nu facă precum cei mari. “Mă bucur că sunteţi uniţi. Nu luaţi exemplul nostru, care ne mai certăm, rămâneţi uniţi, poate luăm noi exemplul vostru!”, a afirmat Apostu. Primarul de Turda, Tudor Ştefănie, a amintit că în PDL Cluj există democraţia doar în limita a “maximum cât se poate permite”.

Şeful PDL Cluj-Napoca, senatorul Mihail Hărdău, şi-a amintit că Tişe l-a trimis la organizaţia de pensionari. “Îmi amintesc de un afiş electoral mai vechi cu Băsescu într-o barcă, înconjurat de consilieri tineri. Nimeni nu l-a aruncat peste bord. Pe mine unii m-au trimis să mă pensionez. Şeful de la pensionari a spus că oricând se retrage şi mă lasă pe mine la conducere”, a spus Hărdău. El a avertizat că disputele interne fac rău organizaţiei. “În 2000 s-au măcinat în spaţiul public ca şi câinii şi nu s-a ales nici un consilier local”, a amintit Hărdău. Fără a-l numi, el a sugerat că Tişe s-ar privi “într-o oglindă concavă în care te vezi mai mare decât eşti în realitate”. Senatorul nu l-a uitat nici pe Emil Boc, despre care a ţinut să garanteze că, până la urmă, va avea rezultate în fruntea guvernului. “Emil le face încet, mocăneşte, dar le face bine”, a anunţat Hărdău.

Chiar înainte de a afla de blocajul Franţei la raportul de evaluare Schengen, liderul PDL Cluj, deputatul Daniel Buda, şi-a folosit discursul pentru a se lua de piept cu două mari puteri europene. “Statul român trebuie să-şi facă propria reformă, să nu aştepte să vină nici nemţii şi nici francezii să ne spună ce fel de reformă vor ei să facem”, a decretat Buda.

Cu 199 de voturi pentru şi doar 16 împotrivă, Moisin a fost reales preşedinte al tinerilor democrat-liberali clujeni. Pentru cele două funcţii de prim-vicepreşedinţi s-au luptat trei candidaţi, câştig de cauză având Andreea Morar şi Florin Moroşan, perdantul fiind Călin Găbudean. Fără emoţiile competiţiei s-au ales Roland El Hayes - secretar general (cele mai multe voturi pentru, 204), respectiv Remus Filip şi Maria Lăpădatu - secretari generali adjuncţi. La ora închiderii ediţiei se numărau voturile pentru vicepreşedinţi, unde, pe cele 14 locuri, se înscriseseră în cursă 16 competitori: Liviu Popa, Sebastian Murea, Daniel Creţ, Ramona Chender, Andrei Bob, Adam Laszlo, Mihaela Boc, Radu Constantea, Loredana Pop, Cristian Gurzău, Peter Pal, Petru Prigoană, Horaţiu Başa, Călin Găbudean, Silviu Gheduţ şi Balogh Balint.


Unul dintre secretarii generali adjuncţi nu are BAC-ul, dar este membru în Comisia de învăţământ din consiliul local


Remus Filip, care a candidat aseară pentru un post de vicepreşedinte al organizaţiei de tineret a PDL Cluj, este consilier local şi nu a reuşit încă să obţină diploma de bacalaureat, căzând de mai multe ori la examen. Culmea, Filip e factor de decizie în privinţa învăţământului local, fiind membru al comisiei de resort din Consiliul Local Câmpia Turzii. El spune că a ajuns membru al Comisiei de învăţământ, cultură şi sport datorită fotbalului. La un moment, Filip a fost chiar membru în Consiliul de administraţie al Liceului Pavel Dan şi şef al staţiei de epurare din localitate a Companiei de Apă Arieş, dar, din cauza studiilor reduse, a fost îndepărtat din ambele funcţii. “La Compania de Apă sunt un simplu tehnician, cu câţiva lăcătuşi în subordine şi sunt în CA-ul unei grădiniţe, pentru că toţi consilierii trebuie să fim în CA. Iar comisia aceea nu e numai de învăţământ, e şi cu cultura, cu bisericile, cu sportul. Eu am mers pe sport, că am jucat fotbal multă vreme. Nu mă puteau pune la buget-finanţe”, a explicat Filip, care spune că, deşi a căzut în repetate rânduri la bacalaureat, vrea să facă “una sau două facultăţi”.

Alegeri fără surprize, anticipate de ziuadecj.ro

Site-ul ziuadecj.ro a publicat în exclusivitate câştigătorii încă de la ora 19:03, înainte ca procedura de vot să se fi încheiat şi numărătoarea voturilor să aibă loc! Sursele noastre din PDL au afirmat că alegerile au fost organizate în aşa fel încât la vot să nu existe mari “surprize”. (Z.C.)


⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza