Monica Macovei vrea în continuare "biciul" MCV peste România

Monica Macovei vrea în continuare
În opinia fostului ministru al Justiţiei controvesatul Mecanism de Cooperare şi Verificare (MCV) este în continuare indispensabil României, deoarece fără acest "bici" îndreptat asupra spinărilor lor, politicienii mioritici ar pune piedici în continuare actului de justiţie.

Macovei susţine că nu instituţiile care trebuie să înfăptuiască actul de justiţie au nevoie în continuare de "biciul" MCV, ci politicienii români. "Susţin intrarea României în Schengen şi susţin păstrarera MCV, intrăm în Schengen şi păstrăm şi MCV. Nu justiţia din România are nevoie de bici pentru a fruncţiona. DNA şi ANI funcţionează şi fără MCV, judecătorii judecă şi fără MCV, DNA are 90% condamnări în instanţă. Biciul MCV e pentru politicieni. În toate rapoartele a fost criticată lipsa voinţei politice pentru reforma justiţiei, parlamentarii s-au protejat între ei respingând ridicarea imunităţii, au respins cereri de arestare preventivă, cereri de începere a urmăririi penale. Când premierul Victor Ponta vorbeşte de dosare politice în cazul lui Adrian Năstase sau a lui Radu Mazăre, este tentativă de intimidare a justiţiei. Când spui că un dosar e politic înseamnă că acela e un dosar gol, fără nici o filă în interior", a explicat Macovei.

Europarlamentarul PDL susţine că nu militantismul său pentru menţinerea MCV a barat accesul României în Schengen. "Toţi parlamentarii am susţinut întotdeauna întrarea României în Schengen. Ultima ţară care se opunea a fost Olanda, care a spus că mai vrea două rapoarte MCV bune. Primul l-a avut la sfârşitul lui 2011 şi urma cel din iulie 2012, care a fost devastator după încălcările Constituţiei comise de USL, iar apoi toate rapoartele au fost devastatoare pentru clasa politică, nu pentru DNA şi ANI. Ponta, Antonescu şi Voiculescu să dea socoteală şi să răspundă pentru faptul că nu am intrat în Schengen în 2012. Cei trei să dea socoteală politic şi lumea să ştie că datorită lor nu am intrat în Schengen. Ne putem gândi şi mai departe, dacă nu este cumva şi o răspundere penală, pentru că este interesul naţional al României să intre în Schengen. Ei trădează ţara, cine apără baronii locali trădează ţara", a declarat Macovei

Etichete
Comenteaza