Nasra, supărat pe conducere. „Finalizarea listelor și depunerea lor în al treisprezecelea ceas este o rușine istorică pentru PSD Cluj”

Nasra, supărat pe conducere. „Finalizarea listelor și depunerea lor în al treisprezecelea ceas este o rușine istorică pentru PSD Cluj”

Deputatul Horia Nasra critică noua conducere a PSD Cluj, care a depus abia marți listele de candidați la alegerile locale din septembrie.

Nasra susține că listele de candidați pentru Consiliul Județean (CJ) Cluj au fost completate doar de câțiva oameni, fără dezbatere, și că 99% dintre membrii PSD Cluj nu cunosc componența listei.

Deputatul mai consideră că „uneori timpul nu mai are răbdare și atunci problemele trebuie tratate în spațiul public”. într-o postare pe rețelele de socializare, Nasra a afirmat:

1. Le urez succes tuturor celor aflați pe lista PSD Cluj la alegerile locale. Votul meu va fi PSD, pentru candidații PSD, colegii mei.

2. Finalizarea listelor și depunerea lor în al treisprezecelea ceas este o rușine istorică pentru PSD Cluj. Componența listelor, în integralitatea lor, a fost realizată de către 4-5 colegi, fără dezbatere, fără vot în Comitetul Executiv Județean.

3. Până la această oră, 99% dintre membrii PSD Cluj nu cunosc componența listei la Consiliul Județean (CJ). Poate până în ziua votului oficial o vom afla cu toții!

4. Din informațiile pe care le am, lista ascunsă a candidaților la CJ Cluj nu cuprinde pe locurile elgibile reprezentanți din toate zonele județului, fiind evident o listă realizată în mod superficial.

5. Regret că, la nivel municipal, dar și județean, colegi onorabili au fost dați la o parte ori s-au retras singuri, nedorind – pe bună dreptate! – să gireze această modalitate de a face pe ascuns o listă și de a o ține în secret chiar și după depunerea ei oficială. Sunt colegi cu CV-uri de necontestat, cu experiență politică și cu prestanță morală și intelectuală, care, din păcate, nu se regăsesc pe lista PSD Cluj.

6. Înțelegerea de la Florești, în favoarea unui candidat penal, este inacceptabilă”, a scris Nasra, pe pagina sa de Facebook.

ZIUA de CLUJ l-a contactat pe noul preşedinte interimar al PSD Cluj, Alexandru Cordoş, pentru a afla modul în care au fost decise numele de pe lista partidului pentru CJ Cluj şi pentru a răspunde la acuzaţiile formulate de deputatul Nasra.

Fostul senator ne-a spus că se află într-o şedinţă şi a promis că va reveni cu un telefon. Acest lucru nu s-a întâmplat până la publicarea articolului. Reamintim că PSD Cluj a decis că pentru fotoliul de primar al municipiului Cluj-Napoca va candida fostul inspector școlar general, Valentin Cuibus.

În prezent, acesta deține funcția de consilier județean din partea PSD. Profesor de fizică, Cuibus a ocupat în ultimii opt ani poziția de șef al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

Pentru postul de președinte al CJ Cluj va candida chiar Cordoș. Acesta este cadru didactic universitar și a fost ales în mai multe funcții pe listele PSD în trecut, precum cea de consilier local în municipiu (2004-2008) și senator de Cluj (2008-2016).

Comenteaza