Negocieri PSD-PNL-UDMR: Până la cât s-ar putea mări numărul ministerelor

Negocieri PSD-PNL-UDMR: Până la cât s-ar putea mări numărul ministerelor
| Foto: rfi.ro

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat, marţi, după întâlnirea cu PSD, UDMR şi minorităţile naţionale, că există o discuţie cu privire la majorarea numărului de ministere, la cel mult 20, în viitorul guvern.

"Nu am discutat despre ministere sau despre funcţia de premier. Am discutat despre programul de guvernare şi un calendar pentru zilele următoare. Încercăm să avem cât mai repede un guvern stabil. (...) Este o discuţie pentru extinderea numărului de ministere (...) până la maxim 20", a spus Cîţu, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă PSD ar putea avea mai multe ministere decât PNL, liberalul a răspuns: "Când vom ajunge la momentul în care se vor împărţi ministere vom discuta. În acest moment doar am discutat despre posibilitatea de a creşte numărul de ministere la 20. (...) Vom vedea în funcţie şi de ministere că de multe ori este o discuţie şi cine are premierul poate să aibă mai puţine ministere şi aşa mai departe. Deci, se poate discuta".

Potrivit lui Cîţu, UDMR ar putea rămâne cu cele trei portofolii. Întrebat în acest sens, liberalul a spus: "Cred că da".

"A fost o discuţie bună", a susţinut liderul Partidului Național Liberal.

Comenteaza