Negocierile dintre Traian Băsescu şi Victor Ponta, pe tema reducerii CAS, eşuate

Negocierile dintre Traian Băsescu şi Victor Ponta, pe tema reducerii CAS, eşuate
Consultările dintre preşedintele Traian Băsescu şi Guvern, reprezentat de premierul Victor Ponta şi ministrul de Finanţe, Ioana Petrescu, pe tema legii privind reducerea CAS, s-au încheiat după jumătate de oră de la începere. Cei doi nu au ajuns la o înţelegere.

UPDATE: Potrivit unor surse citate de Realitatea TV, negocierile au eşuat.

"Nu am stabilit nimic", a declarat Victor Ponta, la finalul discuţiilor, întrebat fiind la ce concluzii s-a ajuns împreuncă cu Traian Băsescu.

 UPDATE 2: Surse oficiale au declarat şi pentru Mediafax că preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta nu au ajuns la o concluzie pe tema reducerii CAS, după discuţiile de la Palatul Cotroceni, cei doi nestabilind nimic după această discuţie.

"Premierul a prezentat argumentele Guvernului pentru menţinerea contribuţiilor de asigurări sociale la un nivel scăzut şi în următorii ani, iar preşedintele şi-a expus reţinerile legate de sustenabilitatea măsurii. Cei doi nu au ajuns la un numitor comun, este aşteptată acum decizia preşedintelui", au declarat sursele Mediafax.

Consultările şefului statului cu Guvernul au loc pe legea pentru modificarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, proiect care se referă de reducere a CAS la angajator cu 5%, de la 1 octombrie.

Din partea Executivului, la discuţii participă premierul Victor Ponta şi ministrul de Finanţe, Ioana Petrescu.

Guvernul a aprobat în luna iunie proiectul de lege care prevede reducerea cu 5 puncte procentuale a CAS la angajator de la 1 octombrie. Proiectul a fost ulterior adoptat de Senat şi Camera Deputaţilor.

Vom reveni cu detalii, la finalul discuţiilor.

Comenteaza