Negocierile PNL-UDMR Cluj intră în prelungiri. Care sunt funcţiile de viceprimar care încă se discută

Negocierile PNL-UDMR Cluj intră în prelungiri. Care sunt funcţiile de viceprimar care încă se discută
A doua rundă de negocieri între PNL şi UDMR Cluj pentru împărţirea funcţiilor de conducere în administraţia judeţului s-a încheiat luni.

Surse politice liberale au declarat pentru ZIUA de CLUJ că cele două partide ar fi ajuns la o înţelegere pentru susţinerea lui Alin Tişe la preşedinţia Consiliului Judeţean (CJ) Cluj de către  UDMR iar în schimb uniunea maghiară va primi un post de vicepreşedinte la CJ Cluj, prin Vakar Istvan şi un post de viceprimar al municipiului Cluj-Napoca, prin Horvath Ana.

În timp ce liberalii au vorbit despre înţelegerea care s-ar fi realizat pentru judeţ şi municipiul Cluj-Napoca, liderul UDMR Cluj, Csoma Botond a fost mai rezervat în declaraţii, spunând doar că o să mai fie discuţii şi în zilele următoare iar în momentul în care se va parafa o înţelegere, ea va fi făcută publică.

După discuţiile de luni dintre cele două partide, a mai rămas de negociat care dintre cele două formaţiuni să primească funcţiile de viceprimar în Câmpia Turzii, Huedin, Gherla, Floreşti şi Gilău precum şi în alte câteva comune din judeţ, în care cele două partide pot forma majorităţi în consiliile locale.

Surse liberale spun că majorităţile ce urmează să fie formate cu UDMR sunt clare la consiliul judeţean, primăria Cluj-Napoca şi restul judeţului, cu câteva excepţii, în anumite comune, în care decizia va fi luată la nivel local, până marţi.

Conducerile PNL şi UDMR Cluj s-au întâlnit şi vineri pentru a discuta despre o înţelegere politică la nivel de judeţ între cele două partide pentru împărţirea puterii locale.

Surse politice informează că UDMR Cluj a primit dezlegare de la conducerea centrală să decidă la nivel judeţean cea mai avantajoasă formulă de colaborare pentru uniunea maghiară.

 

Comenteaza