Nicoară: PNL Cluj nu-l recunoaşte pe Diaconescu la şefia Afacerilor Externe

Nicoară: PNL Cluj nu-l recunoaşte pe Diaconescu la şefia Afacerilor Externe
Scandal politic: PNL Cluj nu-l recunoaște pe Cristian Diaconescu drept ministru al Afacerilor Externe, spune preşedintele filialei clujene a formaţiunii, senatorul Marius Nicoară.

"Numirea lui Cristian Diaconescu în fruntea Ministerului de Externe este neconstituțională, deoarece ea determină schimbarea structurii Guvernului. Prin urmare, PNL Cluj nu-l recunoaște pe domnul Diaconescu drept ministru al Afacerilor Externe. Postul aparținea PD-L, iar acum a fost dat UNPR-ului, ceea ce înseamnă că problema trebuia dezbătută în Parlament", a spus Nicoară într-un comunicat de presă. El adaugă că gestul este "o nouă aroganţă a celor din Partidul Democrat". "Din acest motiv, în prima zi a sesiunii parlamentare - în cazul în care până atunci nu vom fi demisionat -, voi face o interpelare la adresa primului ministru în care voi cere explicații referitoare la noua încălcare a legii, precum și la motivul pentru care și-a permis să ia o asemenea decizie fără a consulta Parlamentul. Poate are de gând să ne consulte prin SMS, la fel cum a procedat când l-a demis pe domnul Baconschi", spune el.

Amintim, premierul Emil Boc a anunţat ieri că l-a demis pe ministrul Afacerilor Externe, Theodor Baconschi, pentru afirmaţiile pe care acesta le-a făcut la adresa protestatarilor din ultimele zile, pe blogul personal. El a fost înlocuit astăzi cu Cristian Diaconescu.

Comenteaza