Nicoară: regionalizarea, o fumigenă pentru a masca o guvernare păguboasă

Nicoară: regionalizarea, o fumigenă pentru a masca o guvernare păguboasă
Regionalizarea României este doar o diversiune pentru a pune în umbră o guvernare păguboasă, "care a sporit corupţia instituţionalizată şi care se sfârşeşte la fel de prost precum a început", crede senatorul clujean Marius Nicoară într-o declaraţie politică citită la tribuna Parlamentului.


">

"Nu pot să nu mă întreb şi să nu vă întreb de ce acest pas atât de important în atragerea fondurilor europene, aşa cum spune premierul, a fost lăsat pe ultima sută de metri şi de ce stăm iarăşi sub ameninţarea unei noi angajări de răspundere, la limita legii? Îmi exprim convingerea că şi acest subiect, extrem de important, este lansat din aceleaşi motive ca şi modificarea Constituţiei, anume pentru a pune în umbră o guvernare păguboasă, care a sporit corupţia instituţionalizată şi care se sfârşeşte la fel de prost precum a început", a arătat Nicoară.

El spune că subiectul este abordat "superficial", pentru că "nu s-au organizat consultări, dezbateri şi nu se iau în considerare alte variante decât cele avansate de guvern". "Opoziţia a luat în serios acest proiect şi a venit în întâmpinarea lui, ca şi în cazul Constituţiei sau al modificării Legii electorale. Peste toate, guvernul a trecut cu încăpăţânare. Nu am mari speranţe nici în discuţiile de la Cotroceni, cunoscând modul de lucru. Este regretabil, însă, cum am ajuns să scoatem în faţă proiectele majore ale ţării în funcţie de interesul electoral al partidului prezidenţial şi al preşedintelui însuşi. Regionalizarea este mai mult decât o ambiţie a lui Traian Băsescu şi trebuie gândită în detaliu, nu forţată prin angajarea răspunderii şi riscul de a pune sub semnul întrebării alegerile din 2012", a conchis senatorul clujean.

 

Comenteaza