Nicoară se apără de „şacalii” din PNL

Nicoară se apără de „şacalii” din PNL
Chiar dacă e dezamăgit de trădarea colegilor, liberalul Marius Nicoară îi asigură pe aceştia că nu e dispus să le facă pe plac şi că nu va renunţa la preşedinţia partidului.

Liderul PNL Cluj, Marius Nicoară, recunoaşte că întâmpină probleme din partea unor colegi de partid, chiar şi din partea vicepreşedintelui Horea Uioreanu - care îi era un bun prieten, cândva - însă nu crede că această situaţie va duce la o destabilizare în organizaţie. Principala nemuţumire a membrilor PNL este legată de funcţii. Fiecare vrea să prindă la ciolan şi e dificil să-i mulţumeşti pe toţi, a comentat Nicoară. Acesta a mai adăugat că în permenenţă a fost un om de partid, care a acţionat pentru interesele comune. Rezultalele sale au poziţinat foarte bine PNL pe plan local iar din acest motiv nu este dispus să cedeze conducerea partidului, în ciuda uneltiurilor unora dintre colegii săi.

Marius Nicoară spune că a participat la fondarea PNL, încă din ianuarie, 1990, iar de atunci şi până în prezent partidul şi-a câştigat un statut de invidiat. „Din anul 2000 am preluat conducerea organizaţiei clujene, într-un moment în care organizaţia nu era foarte puternică. Am muncit, însă, iar astăzi partidul este la acest nivel datorită rezultatelor pe care le-am avut, desigur, şi cu ajutorul şi susţinerea colegilor mei de partid", a spus Nicoară în emisunea matinală de la REALITATEA FM. El a recunoscut că este extrem de dezamăgit de comportamentul unora dintre colegii săi şi că reproşurile pe care aceştia i le aduc sunt complet nejustificate. „Diferendele se leagă în primul rând de funcţii. Fiecare vrea să prindă la ciolan şi este firesc să nu poţi să-i mulţumeşti pe toţi. Şi culmea, nemulţumirile vin tocmai din partea unora care au ajuns deja în funcţii. Ei sunt cei nemulţumiţi, care uneltesc împotriva mea. Şi nu înţeleg de ce. Pentru că eu nu am fost niciodată omul care să-mi promovez nevasta, copiii, fraţii sau neamurile în tot felul de posturi şi funcţii, aşa cum fac alţii. Eu mi-am susţinut colegii şi m-am ghidat după performanţele, experienţa fiecăruia dar şi după devotamentul şi munca depusă pentru partid", a spus Nicoară. Până şi candidatura lui Horea Uioreanu la şefia Consiliului Judeţean a fost susţinută tot de Nicoară. „Cu Uioreanu am fost întotdeuna prieten. De altfel, eu l-am susţinut pentru şefia Consiliului Judeţean, pentru că la Bucureşti iniţial nu era dorită candidatura sa. Acum văd că el s-a orientat către tabăra care uneleteşte împotriva mea. Dar sunt convins că după ce posturile se vor împărţi şi fiecare va şti unde îi este locul, lucrurile vor reveni la normal în interiorul organizaţiei PNL", a apreciat Marius Nicoară.

Horea Uioreanu şi Mihai Szeplekan sunt responsabili pentru aranjamentul cu Radu Zlati, mai crede liderul PNL Cluj. „Ei l-au invitat pe acest domn Zlati la Cluj, pe ideea că îmi vor face mie un deserviciu. Până acum nici nu ştiam cine este acest Radu Zlati. Pentru că nu este agreat la el, în Sighetu Marmaţiei, s-a lăsat sedus de propunerea lui Uioreanu şi a lui Szeplekan şi s-a înscris la Cluj. Szplekan uită că eu am fost cel care l-am primit în partid, i-am întins o mână, nu avea nici un sprijin, nu avea bani, nu avea nimic. Acum crede că i se cuvine tot. Nu spun că nu a fost muncitor, dar pentru ceea ce a făcut a primit destul. Lui nu-i ajunge. Vrea să fie parlamentar. Pentru asta, i-am explicat, trebuie să mai înveţe multe, încă nu ştie să scrie, să citească, să vorbească. Nu are nici experienţa şi nici anvergura necesară", a spus Nicoară. Indiferent cât de greu îi va fi, Nicoară spune că nu e dispus să le facă pe plac colegilor săi: „Eu nu mă voi retrage de la conducerea partidului. Iar domnul Uioreanu, dacă vrea să mă concureze, nu are decât să o facă. Prin asta nu face decât să aducă un deserviciu organizaţiei PNL Cluj".

 

Comenteaza