Video Foto Nimeni din USR nu se înghesuie să dea piept cu Boc în alegeri. Vor doar să îi "fure" Consiliul Local

Nimeni din USR nu se înghesuie să dea piept cu Boc în alegeri. Vor doar să îi "fure" Consiliul Local
| Foto: expresmagazin.ro

USR Cluj a dat startul competiţiei interne pentru desemnarea candidaţilor la alegerile locale. Pe Primăria Floreşti se bat deja doi candidaţi, sunt doritori şi la Primăria Feleacu, însă nimeni nu vrea să intre în cursă împotriva primarului Emil Boc. La Consiliul Judeţean va candida Cătălin Sălăgean.

"Nu o să facem non-combat la actualul primar Emil Boc. Rolul nostru este să intrăm cât mai puternic în autorităţile locale pentru a împinge valorile noastre de transparenţă şi implicare a cetăţenilor. Deocamdată, ţinta noastră este Consiliul Local Cluj-Napoca, acolo putem aduce cel mai mare aport. Vom avea un contracandidat, iar cât de invincibil sau nu este domnul Emil Boc va decide electoratul", a declarat George Trif, preşedinte al filialei USR Cluj-Napoca.

Acesta a afirmat că municipiul se confruntă cu numeroase probleme, de la infrastructură la educaţie sau spaţii verzi şi i-a reproşat actualului primar că a uitat de unde a pornit:

"Clujul este prea mare ca să vorbim de doar cinci probleme, însă, ca să mă limitez, aş vorbi despre infrastructură, spaţii verzi, educaţie, şi aici mă refer la faptul că infrastructura de educaţie este deficitară mai ales în zonele noi din oraş. Aş mai adăuga pe această listă instituţiile care sunt opace şi nu funcţionează în beneficiul cetăţeanului. (...) Ar fi foarte multe lucruri de reproşat domnului Boc. În primul rând, faptul că a uitat de unde a pornit şi ce a pornit să facă", a afirmat liderul USR Cluj-Napoca.

USR-iştii clujeni, timizi să intre în cursa electorală împotriva lui Boc. 2 candidaţi pentru Primăria Floreşti, 0 pentru Primăria Cluj-Napoca

Înscrierile în competiţia internă din USR Cluj pentru alegerile locale 2020 au început luni, 29 iulie. Preşedintele USR Cluj, Cătălin Sălăgean, a declarat că această competiţie se adresează atât membrilor USR, cât şi celor care nu sunt membri ai partidului.

"Vom avea o competiţie pentru desemnarea candidaţilor atât pentru Consiliul Judeţean şi preşedinţia acestuia, cât şi pentru fiecare consiliu local şi primărie din localităţile unde avem filiale şi unde vom identifica oameni dornici să se implice şi care respectă principiile USR. Această competiţie se adresează atât actualilor membri USR, cât şi celor care nu sunt membri în momentul de faţă. Practic, competiţia este deschisă, transparentă şi oricine care simte că se poate implica se poate alătura echipei noastre şi poate candida intern, în primă fază, pentru listele de candidaţi la locale. Vom căuta candidaţi și în localităţile în care nu avem încă filiale. În momentul de faţă avem filiale care acoperă undeva la 80% din electoratul din Cluj", a transmis Sălăgean.

Câţiva membri şi-au anunţat deja înscrierea în competiţia internă: Luminiţa Petruş pentru Primăria Feleacu, Sergiu Leuce şi Mihai Vădan vor să candideze din partea USR la Primăria Floreşti. De asemenea, Cătălin Sălăgean a anunţat îşi va asuma o candidatură pentru preşedinţia Consiliul Judeţean Cluj, spunând că obiectivul partidului este câştigarea preşedinţiei şi a majorităţii în forul judeţean.

Potrivit calendarului competiţiei interne, înscrierile se pot face până în 30 noiembrie, iar lista finală a candidaţilor pentru funcţiile de consilieri şi primari va fi aprobată în luna decembrie. După înscrierea în competiţia internă, candidaţii la alegerile locale vor fi promovaţi şi prezentaţi electoratului în dezbateri publice şi întâlniri, a mai spus Cătălin Sălăgean.

Comenteaza