Norica Nicolai: „Alegerile locale, un scrutin ratat" / "Jaf național în materie de liste electorale”

Norica Nicolai: „Alegerile locale, un scrutin ratat" / "Jaf național în materie de liste electorale”

Președintele interimar al ALDE Cluj, Norica Nicolai, a comentat, vineri, într-o conferință de presă alegerile locale din 27 septembrie.

Fostul europarlamentar nu este de acord cu organizarea alegerilor locale în această perioadă.

„Viitoarele alegeri locale vor fi total atipice în toată istoria electorală a României. Nu am văzut în ultimii 30 de ani o așa criză majoră a partidelor politice, care au fost concentrate doar pe obținerea puterii formale în Parlament, Guvern sau alte instituții.

Mi-aș fi dorit din suflet ca aceste alegeri să nu aibă loc, dar foamea de putere a unor partide politice care doresc să se mențină la putere cu orice preț, inclusiv cu riscul sfidării situației sanitare a cetățenilor români, ne va duce probabil la un scrutin, pe care eu, îl consider ratat”, a declarat liderul interimar al ALDE Cluj, Norica Nicolai.

Aceasta a mai spus că este o campanie electorală în care foarte puțină lume explică ce vrea să facă pe viitor și consideră că prezența la vot va fi foarte scăzută.

„Și la aceste alegeri, din păcate, se întâmplă acest jaf național în materie de liste electorale. Autoritatea Electorală Permanentă a comunicat că avem înscriși pe listele de vot 19 milioane de votanți, iar la o săptămâna distanță, Institutul Național de Statistică a comunicat că suntem 19 milioane de cetățeni.

Sunt aproximativ 3,5 milioane de copii care se încadrează în numărul de cetățeni votanți prevăzuți în listele electorale. Să te joci cu milioane de oameni, care nu pot vota, dar sunt prezenți în liste, este un prim semn al posibilității de fraudă a acestor alegeri”, a explicat Norica Nicolai.

Ea a vorbit și despre schimbările prin care a trecut Alianța Liberalilor și Democraților la Cluj şi a acuzat fosta conducere (reprezentată de deputatul Steluţa Cătăniciu, aflată acum în PPUSL-ul lui Dan Voiculescu - n.red.) pentru situaţia în care a ajuns organizaţia locală.

„În ultimii 4 ani, ALDE a fost într-o derivă totală. Cred că este prima conferință de presă organizată în această perioadă. Partidul a trebuit să se reinventeze. Avem o echipă tânără, compusă 99% din oameni care nu au mai făcut politică niciodată”, a precizat Norica Nicolai.

Comenteaza