Nou derapaj marca Simion în Parlament: „E o caricatură” / „Se comportă ca un separatist”

Nou derapaj marca Simion în Parlament: „E o caricatură” / „Se comportă ca un separatist”
| Foto: George Simion si Virgil Popescu Foto: digi24.ro

Copreședintele AUR George Simion a fost în centrul unui nou scandal în Camera Deputaților, după altercația pe care a avut-o cu ministrul Energiei în urmă cu două săptămâni.

De această dată, a avut un schimb de replici cu un parlamentar PNL.

„Este inadmisibil ca un om valoros cum este domnul Dumitru Coarnă să fie scos din Comisia de apărare, unde preşedinte este acea caricatură... Scoateţi profesioniştii din Comisia de apărare, mai ales în momente ca acestea”, a spus George Simion, după ce Dumitru Coarnă a fost înlocuit din Comisia de Apărare.

Preşedintele de şedinţă, Florin Roman, i-a cerut liderului AUR să aibă un limbaj civilizat.

„Eu văd acest vot ca un pas înainte, trec de la o comisie prezidată de Pavel Popescu la o comisie prezidată de Dan Tănasă”, a spus şi Dumitru Coarnă, care a menţionat că este sancţionat de PSD pentru că a semnat contestaţia la CCR a Ordonanţei Prună şi că a votat în favoarea moţiunii simple împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu.

Preşedintele Comisiei de Apărare, deputatul Pavel Popescu, a anunţat că PNL va depune la Biroul Permanent o nouă cerere de sancţionare a lui George Simion.

„Domnule Coarnă, în deplină onestitate, ca şi foşti colegi, pot să vă spun că ne va lipsi expertiza dumneavoastră la la Comisie şi nu suntem responsabili de deciziile partidului din care faceţi parte. (...) Este absolut inacceptabil ca un lider al unui partid din Parlamentul României să se comporte asemenea unui separatist din regiunile Doneţk şi Luhansk, este inacceptabil ca un coleg să vină, deci în fiecare zi de 20-30 de ori pe zi, la acest microfon să-şi jignească colegii să-i îmbrâncească, indiferent din ce partid fac parte”, a punctat Popescu.

Comenteaza