Noul şef DNA: "Trebuie să rămână o instituţie puternică şi independentă, atât timp cât România încă se confruntă cu fenomenul corupţiei"

Noul şef DNA: "Trebuie să rămână o instituţie puternică şi independentă, atât timp cât România încă se confruntă cu fenomenul corupţiei"

Ceremonia de predare-primire a mandatului noului procuror-şef interimar al DNA a avut loc la sediul DNA în prezenţa procurorului general Augustin Lazăr.

Anca Jurma, cea care a fost delegată pentru 6 luni de procurorul general să conducă interimar DNA, şi-a preluat, joi, mandatul, precizând că va acorda o prioritate absolută respectării normelor procedurale, standardelor europene şi internaţionale şi drepturilor fundamentale ale cetăţeanului.

"DNA este atât o parte a sistemului judiciar românesc cât şi o autoritate naţională anticorupţie în sensul Convenţiei ONU împotriva corupţiei, prin urmare Direcţia are o răspundere majoră în îndeplinirea mandatului pe care legea i-l conferă şi anume combaterea corupţiei la nivel înalt. În acest sens, DNA va trebui să rămână în continuare o instituţie puternică, independentă şi relevantă, atât timp cât România încă se confruntă cu fenomenul corupţiei. În ceea ce mă priveşte, mă voi strădui, pe cât îmi va sta în putinţă, să asigur un interimat echilibrat, să continuăm împreună cu colegii din DNA munca pe care această instituţie a început-o acum 15 ani. Acordăm o prioritate absolută respectării normelor procedurale, standardelor europene şi internaţionale şi drepturilor fundamentale ale cetăţeanului" , a declarat Anca Jurma, după ce şi-a preluat mandatul interimar la conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

La declaraţiile de presă de după ceremonia de predare a mandatului nu a fost prezent şi fostul procuror-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Etichete
Comenteaza