Noutate legislativă: Victimele traficului de persoane vor fi protejate

Noutate legislativă: Victimele traficului de persoane vor fi protejate
| Foto: facebook.com/cameradeputatilor

Deputații au adoptat astăzi o serie de modificări legislative. Una dintre acestea prevede că victimele traficului de persoane care au fost obligate să se implice în anumite tipuri de activităţi contravenţionale nu vor mai fi pedepsite.

“Alături de colegii mei, deputati ai Grupului parlamentar al PNL, am votat astazi pentru adoptarea Propunerii legislative pentru modificarea şi completarea Legii nr.678/2001 privind prevenirea şi combaterea traficului de persoane, precum şi pentru completarea Ordonanţei de urgenţă nr.97/2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români", a anunțat deputatul liberal Răzvan Prișcă.

Textul legislativ instituie în mod clar și explicit principiul nesancţionării persoanei, victimă a traficului de persoane, care a fost obligată să se implice în anumite tipuri de activităţi contravenţionale, precum şi instituirea dreptului la acte de identitate provizorii pentru victimele care au fost traficate în afara ţării şi cărora le-au fost confiscate actele de identitate de către traficanţi.

"Scopul intervenției legislative este acela de a oferi o mai bună protecție pentru victimele traficului de persoane. Totodată, aplicarea imediată a normelor cuprinse în textul de lege va conduce la facilitarea accesului victimelor traficului de persoane la obținerea unor documente de identitate provizorii, în cazul in care au fost private de acestea”, a explicat Răzvan Prișcă, deputat PNL.

Comenteaza