Numirea lui Abrudean la șefia SGG, prin ochii lui Alin Tișe: „Ciolacu e suficient de viclean ca să nu aibă pe lângă el un om care să vadă tot ce face”

Numirea lui Abrudean la șefia SGG, prin ochii lui Alin Tișe: „Ciolacu e suficient de viclean ca să nu aibă pe lângă el un om care să vadă tot ce face”
| Foto: Facebook.com/AlinTise

Primul scurtcircuit între PSD și PNL a apărut deja. Noul premier Marcel Ciolacu a refuzat să-l numească pe clujeanul Mircea Abrudean ca secretar general al Guvernului. O decizie în acest sens urmează să fie luată după noi negocieri între liderii celor două partide.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, susține că noul prim-ministru se comportă ca și cum Guvernul este al lui personal și nu este corect în ceea ce privește parteneriatul cu liberalii.

Domnul Ciolacu, care este un personaj suficient de viclean și cu experiență politică, viclean din punct de vedere politic mă refer, în mod evident că nu-și dorește lângă el o persoană care să vadă și să știe toate documentele pe care dânsul le vede și le semnează. Și nici măcar de la partidul dânsului. Ați văzut că primul lucru pe care l-au făcut a fost să-i dea prietenului de încredere, Marian Neacșu, mai multă putere (prima ordonanță de urgență adoptată de Guvernul Ciolacu prevede puteri sporite pentru Neacșu, noul vicepremier, fără portofoliu - n.red.).

Practic ce au făcut ei, a rămas același Guvern în coaliție, doar că au lipsit de conținut anumite ministere și au luat din atribuțiile și forța anumitor ministere, chiar dacă le-au dat PNL-ului. Asta înseamnă incapacitatea lor de a înțelege un parteneriat corect. Au schimbat regula jocului în timpul jocului. Eu sper ca cineva să-l tragă de mână pe domnul Ciolacu și să-i spună că este Guvernul nu este al lui personal, ci este al țării. Cam acesta este comportamentul lui de acum”, a afirmat, la un post local de radio, Alin Tișe.

Șeful CJ Cluj crede că sunt șanse 50-50% ca această alianță să continue până în 2024. 

„Cred că dacă domnul Ciolacu va respecta forța și puterea fiecărui partid, fără să-i mai lase în ofsaid pe ceilalți, parteneriatul va putea continua. Pe de altă parte, nici fără PNL nu va putea funcționa Guvernul, pentru că sunt ministere importante la PNL”, a adăugat Tișe.

De asemenea, liderul forului administrativ județean nu se arată încântat de lista noului Guvern: „Nu poți avea rezultate diferite cu aceiași oameni și cu aceleași proceduri. Decizia o ia doar 2-3 oameni. După asta partidul se adună ca să valideze aceste nominalizări. De asta nici nu am participat la ședință”, a explicat președintele CJ Cluj.

Comenteaza