O nouă campanie electorală, o nouă reîncălzire a „ciorbei” plăcuţelor multilingve

O nouă campanie electorală, o nouă reîncălzire a „ciorbei” plăcuţelor multilingve
În ultimii ani aproape că n-a existat campanie electorală în care candidaţii UDMR să nu repună la patefon placa... plăcuţelor. Acum a venit rândul candidatului PPMT la primărie să preia ştafeta.

Deşi ploaia i-a cam încurcat planurile, candidatul PPMT la funcţia de primar, Fancsali Erno tot şi-a pus în practică miniprotestul din faşa sediului primăriei, cu un steag şi tricouri personalizate în sprijnul eternelor plăcuţe multilingve. „E foarte important pentru noi să avem plăcuţe multilingve. Nu ţine de istorie, ţine de respect şi de multiculturalism. Toată lumea spune că Clujul e multicultural, dar nu face nimeni pasul pentru a demonstra acest lucru. Amplasarea acestor plăcuţe, atât la intrarea în oraş, cât şi pe străzile istorice din centru, ar aduce mai multă loialitate din partea maghiarilor pentru România, pentru Cluj. Actualul primar nu s-a ţinut de cuvânt nici în privinţa site-ului primăriei, unde, dacă dau click pe butonul de limbă maghiară sau pe cel pentru limba germană obţii site-ul tot în limba română", s-a plâns Fancsali.

El susţine că site-ul primăriei ar trebui să ofere posibilitatea completării electronice a oricărui tip de formulare în limba maghiară cu posibilitatea traducerii automate a acestora în limba română. Candidatul de primar al PPMT susţine că formaţiunea pe care o reprezintă mizează pe obţinerea două, trei mandate de consilier local.

 

Comenteaza