O zi liberă pentru vaccinare. Ce presupune propunerea deputatului clujean Radu Molnar

O zi liberă pentru vaccinare. Ce presupune propunerea deputatului clujean Radu Molnar
| Foto: Facebook.com/radu.i.molnar

Deputatul de Cluj al alianței USR-PLUS, Radu Molnar, susține ideea ca, persoanele care se vaccinează anti-COVID, să fie libere în ziua administrării serului.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Parlamentarul clujean susține că mulți oameni se programează în centre de vaccinare din afara localității de domiciliu, iar aceștia pierd practic o zi, care li se ia din concediu. Propunerea deputatului se adresează și elevilor, studenților, militarilor, care ar putea beneficia de scutiri, dar și părinților celor vaccinați sub 14 ani.

O zi liberă pentru vaccinare! Vaccinarea este principala soluție pentru ieșirea din pandemie. De aceea venim cu o propunere în sprijinul angajaților și angajatorilor: o zi liberă pentru vaccinare. Aceasta masură a venit din nou de la membrii noștri, mai exact de la Andrei Isopescu, membru Plus Baciu și o susțin pentru că este o propunere pilot pentru Covid în România și nu numai.

Având în vedere faptul că mulți cetățeni s-au programat în alte centre decât cele din localitatea de domiciliu, deplasarea îi costă pe angajați o zi de concediu. Ziua va fi de acum compensată de angajator, caruia îi va fi afectată activitatea pentru o singură zi, evitand pierderile pe termen lung cauzate de inactivitatea angajaților obligați să stea în izolare ca urmare a infectării. Sau chiar suspendarea activității economice.

Pornind de la ideea lui Andrei, am construit o soluție legală prin completarea Legii nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Conform proiectului, persoanele care se vaccinează împotriva Covid-19 vor beneficia la cerere, de următoarele drepturi:

a) o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, în ziua vaccinării, în cazul angajaților;

b) o zi scutire de frecvență, în ziua vaccinării, în cazul elevilor, studenților și militarilor;

c) de asemenea, pot beneficia de o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, și unul dintre părinți în ziua vaccinării copilului cu vârsta de până la 14 ani sau a copilului cu dizabilități cu vârsta de până la 26 de ani.

O măsură similară funcționează deja cu succes în cazul donatorilor de sânge, iar azi am depus și noua propunere, alături de Oana Țoiu. Mă bucur deci să continui colaborarea cu membrii și să văd că rodul ei sunt acte legislative de importanță pentru România!”, a transmis Molnar, pe rețelele de socializare.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza