Oamenii cu „proptele” în teritoriu îşi dispută şefia PNL Cluj

Oamenii cu „proptele” în teritoriu îşi dispută şefia PNL Cluj
Doi vicepreşedinţi ai PNL Cluj îşi dispută, pe 14 septembrie 2013 şefia organizaţiei judeţene. Ambii cu serioşi susţinători în judeţ. Organizaţia PNL Cluj-Napoca se pare că şi-a ales favoritul.

Tânărul vicepreşedinte al PNL Cluj, consilierul judeţean Mihai Szeplekan şi-a depus ieri candidatura la şefia organizaţiei la alegerile prilejuite de adunarea generală din 14 iulie, la care sunt aşteptaţi circa 700 delegaţi. Contracandidat îi este chiar şeful pe linie administrativă, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu. Ambii, de-a lungul vremii, s-au dovedit a fi cu puternice „proptele" în organizaţiile de pe întreg teritoriul judeţului. Cum se despart apele.

Mihai Szeplekan a fost ieri primul care şi-a depus candidatura la şefia PNL Cluj. „Am făcut această muncă alături de preşedintele Marius Nicoară. Cunosc fiecare membru, fiecare organizaţie. Am muncit şi am cîştigat la Bonţida, în 2012 am făcut toate protocoalele USL din judeţ, pentru că Marius Nicoară şi Horea Uioreanu candidau la Primăria Cluj-Napoca şi la Consiliul Judeţean, am fost alături de Steluţa Cătăniciu în lupta pentru cel mai greu colegiu din Cluj-Napoca", s-a prezentat Szeplekan. El nu se indoieşte că îl va învinge pe Uioreanu.
"Am convingerea că voi câştiga, chiar dacă, admit, competiţia va fi foarte strânsă", a spus Szeplekan. "Am decis să-mi asum această candidatură în speranţa că voi reuşi să reîntregesc partidul. Cred că a venit momentul să renunţăm la orgolii, iar cei care au fracţionat PNL-ul ar trebui să înţeleagă că viitorul partidului nu poate fi garantat de interese personale şi de lupte interne. Vreau ca echipa mea să fie reprezentată de toată organizaţia PNL, indiferent că vorbim de tabăra lui Marius Nicoară sau de cea a lui Horea Uioreanu. Sunt omul care a dovedit că ştie să lucreze pentru echipă, pentru interesul de partid. Am condus foarte bine campania pentru Primăria Bonţida, l-am ajutat şi l-am susţinut pe Marius Nicoară, în special în perioada în care acesta a fost preşedintele Consiliului Judeţean. Am înţeles că se impune să sprijin interesul de partid şi în ciuda dorinţelor personale am acceptat să-l susţin şi să-l ajut pe Radu Zlati să câştige un mandat de deputat. M-am implicat în toate campaniile electorale, sprijinidu-i, în egală măsură, pe toţi parlamentarii noştri".

Preşedintele Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu, afirmă intenţia lui Szeplekan de a candida nu îi provoacă emoţii. „Oricine în partid îşi poate depune candidatura, aşa că nu văd nici o problemă în depunerea candidaturii domnului Szeplekan. Dacă dînsul crede că este repezentativ pentru Cluj, pentru Cluj-Napoca, oraş universitar şi de bisiness, e dreptul dânsului să ăţi depună candidatura", a spus Uioreanu. El a reiterat că îşi va depune candidatura la alegerile din 14 septembrie. „Până cu 48 de ore înainte de Adunarea Generală am timp să îmi depun candidatura. Dealtfel, într-o conferinţă comună cu Marius Nicoară, mi-am anunţat intenţia de a-mi depune candidatura", a punctat liderul CJ Cluj.

Pentru preşedintele organizaţiei municipale Cluj-Napoca a liberalilor, consilierul judeţean Ioan Petran este fără echivoc în manifestarea susţinerii pentru unul dintre candidaţi. „Eu personal cred că e timpul ca Horea Uioreanu săconducă organizaţia judeţeană. Mihai (Szeplekan - n.red.) este un băiat foarte bun, dar acum e timpului lui Horea Uioreanu", a precizat Petran.

Liderul PNL Cluj, senatorul Marius Nicoară nu a putut fi contactat în cursul zilei de ieri, însă acum aproximativ o lună, el a fost destul de explicit în „desemnarea" succesorului la conducerea filialei, într-o conferinţă comună susţinută împreună cu Horea Uioreanu. "Am condus timp de 12 ani PNL Cluj şi a intervenit uzura şi oboseala unei asemenea funcţii. Nu voi mai candida pentru un nou mandat de preşedinte al filialei judeţene la alegerile din 14 septembrie şi mă bucur că Horea Uioreanu are energia de a candida pentru această funcţie. Nu fac un pas în spate, ci unul lateral, voi rămâne în noua echipă", a spus Nicoară la începutul lunii iulie

 

Comenteaza