Ofensiva electorală on-line a început, la Cluj

Ofensiva electorală on-line a început, la Cluj
Începutul campaniei electorale nu a mai prins candidaţii clujeni fără site-uri personale. Conţinuturile, însă, sunt fie modeste, fie neactualizate.

Spre deosebire de alte ocazii similare, de această dată candidaţii Clujului nu par să mai ignore importanţa campanieie electorale purtate în mediul virtual. Mulţi dintre ei şi-au construit deja site-uri personale de campanie sau şi-au păstrat active site-uri lansate în campania electorală pentru alegerile locale din vară.
Candidat USL în colegiul 3 pentru Camera Deputaţilor, Aurelia Cristea şi-a construit un site de campanie de tip „2 în 1". De pe pagina de start două butoane te trimit fie spre varianta „profesională" fie spre cea „politică" a site-ului. Ambele semi-site-uri conţin numeroase postări de tip blog, informaţii biografice, proiecte şi secţiuni foto destul de bogate.

Colegul său de partid, Irimie Popa, candidat în colegiul 4 deputaţi, are un site pe care a postat, deocamdată, doar câteva texte cu caracter autobiografic şi materiale preluate din presă. De remarcat este faptul că Irimie Popa este primul candidat care publică pe propriul site numele tuturor celor care lucrează la campania sa, în cazul de faţă fiind vorba de 34 de nume reunite sub titulatura „echipa colegiului 4".

Site-ul unui alt candidat aflat la prima sa bătălie electorală uninominală, Elena Uioreanu, colegiul 9 deputaţi, dă o primă senzaţie de dinamism datorită celor trei bannere electorale diferite, care rulează pe frontispiciul paginii de start. Şi site-ul său pare a fi, din punct de vedere al conţinutului, la început, cuprinzând doar un mesaj către alegători, un interviu şi un CV al candidatei, alături de mesaje de susţinere din partea primarilor liberali din colegiu. Galeria foto conţine doar câtreva poze de la depunerea candidaturii la Biroul Electoral Judeţean.

Într-o altă categorie se încadrează alţi doi candidaţi, veritabili veterani ai războaielor electorale, Marius Nicoară şi Alin Tişe. Ambii şi-au conservat site-urile construite pentru alegerile din iunie, inclusiv din punct de vedere al conţinutului. Spre exemplu, în cazul lui Nicoară, singura diferenţă faţă de modul în care arăta site-ul personal în vară, este că, la numele său de pe frontispiciul paginii de start, a adăugat „colegiul 3 Senat" . În rest, nimic nou, ultima postare fiind din 8 iunie. Site-ul lui Tişe, candidat ARD în colegiul 1 Senat, are postări ceva mai recente, în cea mai recentă vorbind de cazul „Mircea Diaconu".

 

Comenteaza