News alert Oficial! Gabriela Firea și-a dat demisia din Guvernul Ciolacu

Oficial! Gabriela Firea și-a dat demisia din Guvernul Ciolacu
| Foto: ziarulprofit.ro

Gabriela Firea a acceptat să demisioneze din Guvern, presată de dezvăluirile din azilul din Voluntari şi după o discuţie cu liderul PSD și premierul Marcel Ciolacu.

Scandalul „azilul groazei” din Voluntari i-a fost fatal Gabrielei Firea, care a fost presată să plece de la Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse de premierul Marcel Ciolacu, care este şi şeful Executivului.

"Am decis, cu mare regret, dar hotărâtă şi cu fruntea sus, să plec din Guvernul României. Am avut acum câteva minute o întâlnire cu domnul prim-ministru Marcel Ciolacu în care i-am prezentat demisia din funcţia de ministru al Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse", a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Este a doua demisie din actualul Guvern, după cea a ministrului Muncii, Marius Budăi, petrecută ieri. Firea a primit termen de gândire până luni să-şi înainteze demisia de onoare din Guvern, spus surse politice, dar astăzi a avut programată discuţia decisivă cu Ciolacu.

Gabriela Firea este şi prim-vicepreşdinte al PSD şi plănuia să candideze anul viitor la primăria Capitalei pe listele partidului de guvernământ.

Legăturile cu Ştefan Godei, patronul azilului din Ilfov, socotit omul de casă al familiei Firea -Pandele, o obligă pe Gabriela Firea să plece din funcţie.

Comenteaza