Update Omul lui Dragnea din Guvern, dat afară

Omul lui Dragnea din Guvern, dat afară
| Foto: realitatea.net

Consilierul onorific al premierului Viorica Dăncilă, a fost eliberat din funcţie, vineri.

UPDATE: Premierul Viorica Dăncilă a declarat vineri, în contextul înlocuirii Ancăi Alexandrescu din funcţia de consilier onorific al premierului, că a luat decizia pentru că e nevoie de o bună comunicare la partid în campania electorală, iar aceasta ar urma să ocupe acolo un post.

"Suntem în campanie şi e bine să avem o bună comunicare de la partid. De la Guvern trimitem toate actele necesare şi trebuie să intensificăm comunicarea pe partid şi apreciez comunicarea Olguţrei Vasilescu, dar trebuie să întărim echipa (...) Se ocupă de comunicarea de la partid pentru că în campanie orice partid trebuie să îşi folosescă instrumentele", a explicat Viorica Dăncilă, întrebată fiind de jurnalişti de ce a renunţat la serviciile Ancăi Alexandrescu.

 Cât priveşte posibilul motiv care ar sta la baza deciziei, faptul că Anca Alexandrescu este apropiată a liderului PSD, iar între premier şi preşedintele PSD există o tensiune, Dăncilă a negat: "Nu este niciun conflict între mine şi liderul PSD. Am fost şi Iaşi împreună. Discutăm şi am discutat şi ieri cu dl. preşedinte".

_________________________________

Surse politice au declarat, pentru Mediafax, că decizia a fost luată vineri, fără a menţiona însă care a fost principalul motiv care a stat la baza schimbării. Anca Alexandrescu, o apropiată a liderului PSD Liviu Dragnea, a fost numită, în februarie 2018, de Viorica Dancilă în postul de consilier onorific.

Anca Alexandrescu a colaborat în trecut şi cu foştii premieri Victor Ponta sau Adrian Năstase. În guvernarea Ponta, aceasta a ocupat funcţia de şef al Departamentului de Comunicare.

Comenteaza