ONG-işti clujeni cunoscuţi intră în arena politică. Lista USR Cluj pentru parlament

ONG-işti clujeni cunoscuţi intră în arena politică. Lista USR Cluj pentru parlament
Reprezentanţii USR Cluj şi-au ales joi seara candidaţii pentru cele două camere ale Parlamentului României dar şi conducerea filialei judeţene.

Primele locuri pe listele noului partid pentru parlament sunt ocupate de următorii candidaţi:

Camera Deputaţilor:

1. Emanuel Ungureanu, ONG-ist clujean
2. Adrian Dohotaru, activist civic clujean
3. Adriana Cristian, specialist IT
4. Ovidiu Nistor, jurist

Senat:

1. Mihai Goţiu, jurnalist clujean, activist civic
2. Liviu Ceclan, inginer mecanic, preşedintele filialei Turda a USR
3. Romana Harosa, avocat

Joi seara a fost aleasă şi conducerea filialei clujene a USR. Elek Levente şi-a păstrat funcţia de preşedinte al USR Cluj, în timp ce Ovidiu Nistor, Liviu Ceclan, Radu Chirilă şi Daniel Doboş au fost aleşi vicepreşedinţi.

Reamintim că un alt lider cunoscut al USR Cluj, actorul Bogdan Bob Rădulescu, a demisionat joi din funcţia de vicepreşedinte al filialei clujene şi s-a retras şi din cursa pentru un loc pe lista de candidaţi după ce în urmă cu mai multe luni a postat pe Youtube un filmuleţ despre Biserica Ortodoxă, în care folosea un limbaj vulgar şi jignitor.

Preşedintele USR Cluj, Elek Levente, a declarat pentru ZIUA de CLUJ că propunerile de candidaţi au venit din partea membrilor filialei locale, că nu a fost nici o ingerinţă din partea conducerii centrale a partidului în stabilirea listelor, iar votul a fost dat în sistem Eurovision. Adică, de exemplu, din 10 candidaţi propuşi, cei cu drept de vot au acordat fiecăruia dintre candidaţi câte 10,9,8 şi tot aşa până la la 1 punct, iar cei care au însumat mai multe puncte, au ocupat primele locuri.

Elek Levente spune că organizaţia judeţeană Cluj a USR îşi propune să realizeze un scor electoral cu două cifre, între 10 şi 20 la sută. Reprezentanţii clujeni ai noului partid condus de Nicuşor Dan sunt încurajaţi probabil în acest target înalt pe care şi-l propun şi de faptul că au reuşit să strângă în judeţ 25.000 de semnături pentru susţinerea candidaturii la parlament, locul doi pe ţară după Bucureşti, care a adunat circa 40.000 de semnături.

 

Comenteaza