Orban a anunțat că a intrat în contact cu senatorul infectat

Orban a anunțat că a intrat în contact cu senatorul infectat
| Foto: foto realitatea.net

Premierul interimar Ludovic Orban a anunţat, vineri, că toţi membrii BPN al PNL vor intra în izolare la domiciliu, după ce senatorul Vergil Chiţac a fost diagnosticat pozitiv cu coronavirus.

Premierul interimar Ludovic Orban a anunţat că a intrat în contact cu a fost confirmat cu coronavirus.

În acest context, Orban a anunţat că Biroului politic naţional se vor izola.

„Toţi membrii Biroului Permanent Naţional al PNL se vor izola la domiciliu. Toţi senatorii PNL au obligaţia să se autoizoleze. Am cerut Ministerului Sănătăţii un mecanism rapid de anchetă epidemiologică în PNL”, a mai spus Orban.

Premierul interimar a mai spus că miniştrilor şi membrilor BEX PNL li se vor prelua probe pentru a fi testați.

„Mă voi izola la Vila Lac 1 unde vom avea toate atribuţiile exercitate. Urmează să luăm o decizie pentru a vedea unde se izolează miniştrii. (...) Miniştri să se ducă la birourile lor, să nu aibă contacte cu angajaţii, să evite răspândirea. Îşi vor exercita atribuţiile. Solicit intregului dispozitiv de luptă impotriva coronaviruslui să nu înceteze procedurile, să nu fie afectată capacitatea Guvernului de a lupta împotriva coronavirusului”, a adăugat Orban, citat de Mediafax.

Klaus Iohannis va avea, vineri, de la ora 13:00, consultări cu partidele la Palatul Cotroceni, pentru desemnarea unui nou premier, după ce Florin Cîțu și-a depus mandatul. Consultările se vor face prin teleconferință după ce s-a decis că Guvernul și PNL intră în autoizolare.

Comenteaza