Orban acuză Parlamentul de iresponsabilitate: Iar a făcut o nefăcută. Trebuie să stăm tare în şa

Orban acuză Parlamentul de iresponsabilitate: Iar a făcut o nefăcută. Trebuie să stăm tare în şa

Premierul Ludovic Orban a spus, joi, că Parlamentul face „nefăcute” și adoptă legi care obligă Guvernul la cheltuieli pentru care nu există resurse.

”Parlamentul iar a mai făcut o nefăcută. A trecut o lege şi trebuie să avem grijă. Trebuie să stăm tare în şa, pentru că în fiecare săptămână Parlamentul ne mai toarnă câteva reglementări în care ne mai generează cheltuieli pentru care nu mai există resurse. Parcă vor să ducă România în stare de a nu mai putea să facă faţă plăţilor. Un asemenea gest de iresponsabilitate... Încercaţi să fiţi mai activi în comunicarea publică, să prevenim toate năzdrăvăniile astea, să oprim populismele astea care ne generează o situaţia în care foarte greu vom putea face faţă obligaţiilor generate în Parlament”, a declarat în şedinţa de Guvern premierul Ludovic Orban.

Premierul a făcut referire la o lege care prevede acordarea de despăgubiri pentru secetă

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a spus că legea care prevede acordarea despăgubirilor pentru secetă, la care a făcut referire șeful Executivului, neavând acceptul Comisiei, nu se va putea aplica niciodată, potrivit Mediafax.

Orban i-a cerut lui Oros să ia legătura cu parlamentarii PNL pentru a ataca la CCR legea menționată.

„La dezbaterea în plen să fie prezenți miniștri pentru ai convinge pe parlamentari că nu trebuie să voteze ca în an electoral, ci în funcție de argumente solide”, a conchis Orban.

Comenteaza