Orban, despre amenzi: "Se dau la nivelul anterior ordonanței de urgență"

Orban, despre amenzi: "Se dau la nivelul anterior ordonanței de urgență"

Premierul Ludovic Orban a venit cu precizări primind amenzile după ce Curtea Constituțională a stabilit că sancțiunile aplicate în starea de urgenţă pentru nerespectarea ordonanțelor militare sunt neconstituţionale.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

”Noi am mărit amenzile pentru a crește gradul de conformare la reguli. Faptul că s-a luat deizia CCR nu înseamnă că nu se mai dau amenzi. Se dau amenzile la nivelul anterior ordonanței de urgență”, a spus joi premierul Ludovic Orban, întrebat despre modul în care polițiștii îi vor sancționa pe cei care nu respectă prevederile ordonanțelor militare.

Curtea Constituţională a României a admis, miercuri, sesizarea Avocatului Poporului şi a decis că OUG 34/2020, prin care Guvernul a majorat cuantumul sancţiunilor aplicate în timpul stării de urgenţă, e neconstituţională.

"În ceea ce priveşte Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.34/2020 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.1/1999, Curtea constată că aceasta a fost adoptată cu încălcarea art.115 alin.(6) din Constituţie, întrucât prin conţinutul său normativ a vizat restrângerea exerciţiului unor drepturi şi libertăţi fundamentale (dreptul de proprietate, dreptul la muncă şi protecţie socială, dreptul la informare, libertatea economică)", a transmis CCR.

Oricum, până la publicarea în Monitorul Oficial a deciziei CCR privind neconstituționalitatea OUG prin care a fost majorat cuatumul sancțiunilor pentru nerespectarea ordonanțelor militare în perioada stării de urgență, amenzile vor fi date în continuare.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza