Orban, despre colaboarea cu Florin Cîțu pentru noul ministru al Finanțelor: „Cu siguranţă, mă voi înţelege cu premierul asupra unei soluţii"

Orban, despre colaboarea cu Florin Cîțu pentru noul ministru al Finanțelor: „Cu siguranţă, mă voi înţelege cu premierul asupra unei soluţii"
| Foto: ziare.com

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a precizat că propunerea pentru un nou ministru al Finanţelor trebuie să fie a partidului, urmând să fie discutată şi cu prim-ministrul.

"Nu am abordat acest subiect, voi discuta cu premierul Cîţu acest subiect. Cu siguranţă, mă voi înţelege cu premierul asupra unei soluţii", a afirmat Orban, la finalul şedinţei coaliţiei guvernamentale, întrebat despre faptul că premierul Florin Cîţu deţine funcţia de ministru interimar al Finanţelor.

El a precizat că şeful Executivului nu i-a prezentat nicio propunere de ministru al Finanţelor, adăugând că aceasta va veni din partea PNL, după o discuţie cu premierul.

"Deocamdată, premierul girează portofoliul de la Finanţe o perioadă de timp, până când vom formaliza o propunere. Nu am discutat asupra acestui subiect, nu ştiu dacă îşi doreşte să stea 45 de zile. Evident, trebuie să fie o propunere a PNL, care să fie discutată şi cu premierul", a spus Orban, potrivit Agerpres.

Cei doi sunt rivali în ceea ce privește congresul PNL, din toamnă. Premierul Florin Cîțu și actualul șef al liberalilor, Ludovic Orban, sunt singurii care și-au depus candidatura, în mod oficial, până la această oră.

Comenteaza