Orban, despre datele privind execuţia bugetară: Partidul de guvernământ ar trebui să îşi facă seppuku

Orban, despre datele privind execuţia bugetară: Partidul de guvernământ ar trebui să îşi facă seppuku
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat miercuri că datele din primele luni ale anului arată că partidul de guvernământ ar trebui "să îşi facă seppuku şi să plece acasă", afirmând că încasările la buget sunt cu peste 5 miliarde de lei mai mici decât previziunile.
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

"După datele pe primele şase luni ale anului, partidul de guvernământ ar trebui să plece acasă, să-şi facă seppuku. Deşi ai creştere economică, practic încasările la buget sunt cu peste 5 miliarde de lei mai mici decât previziunile. Să nu vă luaţi după şmecheriile pe care le fac în prezentarea datelor că au crescut încasările în raport cu 2016", a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban, solicitat să comenteze adâncirea dificitului bugetar.

Ludovic Orban a susţinut că majorarea veniturilor în raport cu anul 2016 apare ca urmare a introducerii în buget a plăţilor directe venite de la UE pentru fermieri.

"Fac o precizare, pentru prima oară în buget au fost incluşi bani, plăţile directe venite de la Uniunea Europeană către fermieri. Din cauza asta apare o creştere a veniturilor în raport cu 2016. Scăzând aceşti bani, care practic au fost introduşi suplimentar pentru a reduce deficitul bugetar, în mod evident este o şmecherie contabilă pe care au făcut-o şi de care nu trebuie să ţinem cont", a spus Orban.

Preşedintele PNL a afirmat că sumele coletate la buget arată că Guvernul este incapabil să "„conducă economia" şi să lupte cu evaziunea fiscală.

"Realitatea este că, faţă de previziunile din proiectul de buget, sunt încasări cu 5,1 miliarde mai puţin ceea ce arată că Guvernul este incapabil să conducă economia, să lupte cu evaziunea fiscală, să asigure veniturile necesare la bugetul de stat şi a generat cheltuieli pentru care nu existau nici un fel de suport în realitatea economică", a spus liderul PNL.

Liberalul a cerut Coaliţiei PSD-ALDE să vină în faţa Parlamentului şi să scoată din programul de guvernare "toate aberaţiile fiscale pe care le-au introdus la învestirea Guvernului Tudose".

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza