Orban, despre europarlamentare: "Daniel Buda va fi pe un loc cât se poate de bun, ca o recunoaștere a forței Clujului"

Orban, despre europarlamentare: "Daniel Buda va fi pe un loc cât se poate de bun, ca o recunoaștere a forței Clujului"
| Foto: Diana Cîmpean

Președintel PNL, Ludovic Orban, a declarat că europarlamentarul clujean Daniel Buda va fi răsplătit pentru "activitatea sa laborioasă în Parlamentul European", cu "un loc cât se poate de bun" pe listele alegerilor din mai 2019.

Liderul PNL a afirmat sâmbătă, într-o conferință de presă, că partidul pe care îl conduce face performanță în administrația locală a Clujului, dar și la nivel european, prin eurodeputatul Daniel Buda. Întrebat ce loc va ocupa liderul PNL Cluj pe listele electorale ale alegerilor europarlamentare din această primăvară, Orban a ezitat să răspundă, spunând însă că va primi un loc "cât se poate de bun, ca o recunoaștere a forței Clujului".

"Partidul Național Liberal face performanță în administrația locală și de asemenea la nivelul Parlamentului European prin intermediul lui Daniel Buda, care este unul dintre cei mai serioși, activi și influenți europarlamentari ai PNL. Ne pregătim de alegerile europarlamentare, alegeri care sunt extrem de importante pentru Europa și pentru evoluția Europei, pentru România, pentru poziția pe care o va dovedi România în cadrul UE și pentru fiecare dintre cetățenii români. PNL își propune la aceste alegeri să asigure României prin parlamentarii săi o poziție de egalitate față de celelalte state în UE. Ne propunem o legătură și mai strânsă la nivelul UE, în baza căreia deciziile care se iau să îi afecteze favorabil pe români.

Lista cu candidații la europarlamentare va fi stabilită în jurul datei de 15 februarie. Cu siguranță domnul Daniel Buda va fi pe un loc cât se poate de bun, ca o recunoaștere a forței Clujului și mai ales ca urmare a activității sale laborioase la nivel european cu rezultate evidente", a transmis președintele PNL.

De asemenea, Orban îi răspunde primarului Timișoarei, Nicolae Robu, care a cerut vot secret pentru stabilirea candidaţilor, că lista PNL pentru europarlamentare va fi votată de filiale, prin preşedinţii de organizaţii care vor primi de la acestea un mandat.

„Va fi votată de filiale prin preşedinţii lor, în baza mandatului pe care îl vor primi de la filiale şi a prevederilor statutare. Nu există niciun fel de discuţie pe tema asta. Organismul care ia decizia conţine, în sine, preşedinţii de filiale care reprezintă filialele în baza unui mandat care le este acordat. (...) Lista va fi stabilită în jurul datei de 15 februarie. Nu poate exista nicio nemulţumire atâta timp cât lista nu este decisă în organismele statutare. Nu este stabilită şi votată. Nu am avut o discuţie cu primarul Robu de la Timişoara. De principiu, căutăm să existe o reprezentare echilibrată, oricum parlamentarii vor reprezenta România pentru că se vor bate pentru interesele României şi li se vor aronda judeţe de care să se ocupe”, a spus Orban

Întrebat, în continuare, dacă fostul lider al PNL, Crin Antonescu, se va regăsi pe lista partidului, Orban a răspuns că acesta este unul dintre cei 49 de candidaţi.

”Biroul Politic Naţional va decide lista”, a spus preşedintele PNL.

Preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, a cerut „desecretizarea” listei cu 49 de nume ale liberalilor ce doresc să candideze la alegerile europarlamentare, iar varianta finală să fie supusă votului secret în colegiile directoare judeţene ale partidului. Robu solicita ca lista celor 49 de aspiranţi la o candidatură să fie supusă votului secret în colegiile directoare judeţene ale partidului, urmând ca poziţia pe listă să fie dată de numărul de voturi obţinut de fiecare.

„Considerăm că în acest fel, partidul va rămâne unit, iar răspunderea asupra rezultatului va fi a tuturor, în solidar”, a scris Nicolae Robu pe Facebook.

Comenteaza