Orban doreşte modificarea programului de guvernare. Noile obiective au în vedere pensiile

Orban doreşte modificarea programului de guvernare. Noile obiective au în vedere pensiile

Premierul Ludovic Orban a precizat că programul de guvernare pe care-l va prezenta Parlamentului va fi modificat, în sensul că sunt eliminate obiectivele deja îndeplinite în cele 3 luni de guvernare şi vor fi adăugate unele noi ce vor putea fi realizate fără a fi adoptate acte normative.

„Programul de guvernare trebuie modificat, în primul rând, pentru faptul că foarte multe obiective din programul cu care ne-am prezentat în urmă cu 3 luni în faţa Parlamentului au fost îndeplinite. Odată îndeplinite, nu are rost să îl mai păstrăm în programul de guvernare. Pe măsura analizei problematicii care există în cele 3 luni de guvernare am identificat obiective suplimentare pe care putem să le realizăm fără a adopta acte normative cu valoare de lege. Vom include aceste obiective”, a declarat Ludovic Orban.

Întrebat dacă în noul program de guvernare se va regăsi şi creşterea punctului de pensie, premierul a precizat că acest aspect este deja inclus în legea bugetului şi legea bugetului asigurărilor de stat.

„Vom creşte pensiile. trebuie să urmărim cu mare atenţie evoluţia economiei. Am prevăzut sumele necesare pentru această creştere a pensiilor. În legea bugetului sunt prevăzute sumele necesare pentru creştere”, a explicat Orban.

Premierul desemnat Orban urmează să vină în faţa parlamentarilor pentru votul de încredere şi formarea unui nou cabinet.

În conformitate cu reglamentul Camerelor, Parlamentul trebuie în termen de 15 zile de când a fost prezentată lista trebuie să programeze plenul în care se dă votul de învestire.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza