Orban: E important să ne asigurăm că orice posibil purtător de virus respectă măsurile şi nu pune în pericol sănătatea celorlalţi

Orban: E important să ne asigurăm că orice posibil purtător de virus respectă măsurile şi nu pune în pericol sănătatea celorlalţi

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri, după videoconferinţa cu prefecţii, că a le-a transmis acestora "un mesaj de concentrare, de mobilizare, de responsabilitate".

”Am dat un mesaj de concentrare, de mobilizare, de responsabilitate. Am solicitat fiecărei instituţii să fie prezentă în prima linie a bătăliei. Prefecţilor le-am cerut să facă operative zilnice, pentru a dispune toate măsurile necesare, pentru a lupta eficient împotriva răspândirii virusului”, a afirmat Ludovic Orban, la finalul videoconferinţei cu prefecţii.

Premierul a spus că a solicitat DSP-urilor să se organizeze și "să ia toate deciziile prevăzute în lege" pentru că e foarte important "să ne asigurăm că orice posibil purtător de virus respectă măsurile de izolare, e tratat medical şi nu pun în pericol sănătatea celorlalţi cetăţeni”.

"Am solicitat DSP-urilor să fie pregătiţi să se organizeze, să ia toate deciziile prevăzute în lege şi în actele normative de ordin secundar, pentru a dispune măsurile de protecţie referitoare la persoanele care au ieşit din spital şi au măsura de izolare la domiciliu, în privinţa persoanelor care sunt persoane de contact să dispună măsura izolării la domiciliu. E foarte important să ne asigurăm că orice posibil purtător de virus respectă măsurile de izolare, e tratat medical şi nu pun în pericol sănătatea celorlalţi cetăţeni”, a mai spus Orban.

Comenteaza