Orban: "Şedinţă de guvern joi; pe agendă, modificări în domeniul Justiţiei"

Orban: "Şedinţă de guvern joi; pe agendă, modificări în domeniul Justiţiei"

Guvernul se va reuni în şedinţă joi, de la ora 10,00, după ce Senatul a decis miercuri prorogarea termenului de intrare în vigoare a pensionării anticipate a magistraţilor până la 1 ianuarie 2022, menţinându-se pentru următorii doi ani vechimea minimă de 25 de ani, şi, pentru 1 ianuarie 2021, a termenului de la care numărul judecătorilor în completele inferioare va creşte de la doi la trei.

"În cadrul unei ordonanţe de urgenţă care fost dată de domnul Tudorel Toader (...), în cursul dezbaterii şi aprobării legii de aprobare a ordonanţei s-au introdus aceste amendamente care prorogă termenul. Noi am convocat şedinţă de guvern mâine, la ora 10,00, când expiră termenul la care parlamentarii pot depune amendamente la cele trei proiecte de lege. Evident, vom lua cont de acest vot la Senat şi vom decide în consecinţă. Dar aşteptăm să vedem şi amendamentele", a declarat Orban la Parlament.

Senatul a decis, în şedinţa de plen de miercuri, în unanimitate, cu 81 de voturi "pentru", prorogarea termenului de intrare în vigoare a pensionării anticipate a magistraţilor până la 1 ianuarie 2022, menţinându-se pentru următorii doi ani vechimea minimă de 25 de ani.De asemenea, senatorii au decis să proroge pentru 1 ianuarie 2021 termenul de la care numărul judecătorilor în completele inferioare va creşte de la doi la trei.

Cele două modificări au fost făcute prin amendamente aduse proiectului de lege pentru aprobarea OUG 92/2018 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul Justiţiei.

Senatul este for legislativ decizional pentru acest act normativ.

Comenteaza