Orban: Guvernul are ca obiectiv creşterea pensiilor; urmărim cu mare atenţia evoluţia economiei

Orban: Guvernul are ca obiectiv creşterea pensiilor; urmărim cu mare atenţia evoluţia economiei

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că Guvernul doreşte creşterea pensiilor, dar urmăreşte ''cu mare atenţia evoluţia economiei'', pentru a lua cele mai bune decizii.

Întrebat dacă au fost discuţii în cadrul Guvernului pentru majorarea pensiilor cu un procent mai mic de 40%, de la 1 septembrie, Orban a replicat că, în conformitate cu Legea responsabilităţii fiscal-bugetare, Ministerul Finanţelor va trebui să prezinte un raport privind evoluţia economiei şi a bugetului.

"Guvernul are ca obiectiv creşterea pensiilor. Sigur că urmărim cu mare atenţia evoluţia economiei. La şase luni, în conformitate cu Legea responsabilităţii fiscal-bugetare, Ministerul Finanţelor şi Guvernul trebuie să prezinte un raport privind evoluţia economiei şi a bugetului. De asemenea, ne vom baza pe prognozele realizate de Comisia Naţională de Prognoză şi pe prognozele partenerilor noştri, astfel încât să luăm cele mai bune decizii, iar creşterea pensiilor să ducă la îmbunătăţirea vieţii părinţilor şi bunicilor noştri, dar în acelaşi timp să şi putem garanta plata pensiilor crescute", a arătat prim-ministrul, în cadrul unei declaraţii de presă susţinute cu ocazia unei vizite la Uzina Dacia de la Mioveni. 

Comenteaza