Video Foto Orban, la Cluj, despre pierderea postului de prefect de către PNL: „În negocieri mai și pierzi” / Ce spune de Emil Boc

Orban, la Cluj, despre pierderea postului de prefect de către PNL: „În negocieri mai și pierzi” / Ce spune de Emil Boc
Orban, la Cluj, despre pierderea postului de prefect de către PNL: „În negocieri mai și pierzi” / Ce spune de Emil Boc
Orban, la Cluj, despre pierderea postului de prefect de către PNL: „În negocieri mai și pierzi” / Ce spune de Emil Boc
Orban, la Cluj, despre pierderea postului de prefect de către PNL: „În negocieri mai și pierzi” / Ce spune de Emil Boc

Președintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat că, și-a dorit ca postul de prefect al Clujului să rămână la liberali, dar ponderea din cadrul coaliției de guvernare nu a permis asta, iar prefectul a fost numit de UDMR.

În timpul vizitei sale de vineri, de la Cluj, liderul PNL, Ludovic Orban, a vorbit și despre problemele cauzate în interiorul organizației liberale clujene, din urmă cu două luni, când Guvernul condus de premierul Cîțu l-a numit prefect pe tânărul avocat Tasnádi István Szilárd de la UDMR. La acel moment, liderii PNL Cluj, l-au atacat pe Orban pentru modul în care a gestionat negocierile.

„PNL este un partid normal, unde nu există unanimități, nu există cenzură. Însă aș prefera de multe ori ca cei din pozițiile publice să adopte atitudini mai moderate. Într-o negociere nu poți să iei tot. În ceea ce privește prefectul de Cluj, s-a respectat ponderea din cadrul negocierilor. În general, a existat tendința ca UDMR să preia prefectura pe zone unde exista o bună înțelegere între formațiune și partidele politice locale.

În mod tradițional, Clujul a avut o bună înțelegere între UDMR și PNL. Și eu mi-am dorit ca prefectul să fie al PNL, dar de la 38 de prefecți câți aveam în mandatul trecut, noi am coborât la numărul de prefecți care este conform ponderii. Orice prefect e obligat să pună în practică programul de guvernare și până la urmă nu are importanță din partea cui e prefect. Nu poate fi respins că e din partea unei anumite formațiuni. Recunosc că la negocieri nu am putut să asigur prefect din partea PNL, dar mai și pierzi în negocieri”, a declarat Ludovic Orban.

Liderul liberalilor a precizat că, PNL este un partid aflat la guvernare națională, dar și locală. Acesta a afirmat că Emil Boc este unul dintre cei mai performanți primari din România, iar Clujul este un oraș cu o guvernare locală „remarcabilă”, care este deschizător de drumuri în foarte multe domenii de administrație locală.

Ce spune Orban de congresul PNL

„Nu sunt demarate discuțiile legate de congres. Eu mă deplasez foarte des în țară, iar la Cluj am venit de multe ori. N-am purtat discuții despre viitorul meu la șefia PNL. Nu e o vizită în care eu să cer sprijinul organizației liberale din Cluj. Nimeni nu beneficiază de sprijin unanim. Vine momentul congresului și fiecare membru va alege pe cale de consecință. Voi veni în fața PNL cu un raport a ceea ce mă recomandă. Când am preluat conducerea partidului, PNL avea un rezultat slab, demoralizat, aflat în opoziție. Să nu uităm că timp de 1 an și o lună a trebuit să guvernăm în cea mai cruntă pandemie și a trebuit să luăm măsuri nepopulare”, a adăugat fostul premier.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, l-a atacat dur pe liderul PNL, Ludovic Orban, chiar în ziua în care acesta este într-o vizită de lucru în județul Cluj. Tișe a precizat că a refuzat să participe la conferința de presă alături de șeful său de partid pentru că acesta îi este inferior politic și că a trecut de faza când era impresionat de cei care vin de la București să se laude cu munca lor și să o dea exemplu.

Comenteaza