Orban: "Parlamentarii PNL vor fi prezenţi în sală la moţiunea de cenzură, dar nu vor vota"

Orban:
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, luni, că perpetuarea crizei politice poate avea consecinţe grave asupra României şi că liberalii au decis să nu se amestece în „răfuiala PSD”.

"Azi a avut loc reuniunea Biroului Politic în care am dezbătut poziţia partidului privitoare la moţiunea de cenzură depusă de PSD împotriva PSD. Am luat decizia ca parlamentarii PNL să fie prezenţi în sală şi să nu voteze.

Reglări de conturi de tip mafiot din interiorul PSD, care nu au nicio legătură cu interesul au generat o criză politică grave cu consecinţe grave asupra imaginii României în lume, asupra bunului mers al economiei şi al societăţii. Somăm partidul de guvernământ să pună capăt acestei crize care a fost provocată de ei, din interese obscure şi cu obiective pe care noi nu le putem înţelege", a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Orban a afirmat că PNL nu se va amesteca în răfuiala celor două „clanuri din PSD". „Suntem azi în situaţia în care un impostor ocupă abuziv Palatul Victoria, iar în Parlament nu ştim dacă mai există o majoritate care să fie conformă cu voinţa exprimată de cetăţeni.

Perpetuarea crizei politice poate să aibă grave consecinţe pentru România, ca atare am decis să nu ne amestecăm ca partid politic în această răfuială între două clanuri din interiorul PSD, pentru că noi suntem şi împotriva clanului Dragnea, şi împotriva clanului Ponta-Grindeanu", a spus Orban.

Orban: Am încredere că parlamentarii PNL vor respecta poziţionarea privind moţiunea. Discutăm

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că are încredere că toţi parlamentarii PNL vor respecta poziţionarea PNL cu privire la moţiunea de cenzură, afirmând că va avea o şedinţa cu aceştia în cursul zilei şi că nu a fost contactat de "CAP-ul vechilor roşii" pentru negocieri.

"Am încredere în toţi parlamentarii PN, am încredere în faptul că vor respecta poziţionarea politică a partidului şi voinţa cetăţenilor care i-au votat şi i-au trimis în Parlament. La 14:30 am convocat o întâlnire cu toţi deputaţii şi senatorii PNL.

Am convingerea că nu va exista nicio sancţiune pentru că toţi parlamentarii PNL vor respecta decizia partidului. PNL este în opoziţie, nu voi mai îngădui nicio negociere pe sub masă, nicio negociere de culise şi niciun blat cu partidul de guvernământ", a declarat Orban. Liderul PNL a mai spus că nimeni din "CAP-ul vechilor roşii" nu l-a contacta pentru negocieri.

Comenteaza