Orban, reacție la prăbușirea lui Iohannis în sondaje: ”Nici Dragnea nu a ajuns la 73% grad de respingere”  

Orban, reacție la prăbușirea lui Iohannis în sondaje: ”Nici Dragnea nu a ajuns la 73% grad de respingere”  
| Foto: foto mediafax.ro

Fostul preşedinte PNL, Ludovic Orban, spune despre liberali, Florin Cîţu, dar şi Klaus Iohannis că au cote mici de încredere în sondaje.

Potrivit lui Orban, PNL a ajuns de la 30-32 la sută, la 15-16 la sută, întreaga echipă de conducere fiind ”pilotată” de Klaus Iohannis. ”Nici măcar Dragnea nu a ajuns la 73 la sută grad de respingere, adică oameni care n-au deloc încredere în el", a mai afirmat Orban, referindu-se la Florin Cîţu.

"Pentru mine este o onoare că am fost executat de gaşca demolatoare care a confiscat Partidul Naţional Liberal. E gaşca demolatoare nu echipa câştigătoare, trebuie să ne uităm numai la efectele de pe scena politică ale acţiunii aceste găşti demolatoare pilotate de Iohannis direct.

Prăbuşirea PNL, dacă ne uităm în toate sondajele de la o favorabilitate de 30-32 la sută, stabilă în primele şase luni ale anului, o intenţie de vot de 26-27 la sută, PNL astăzi nu ştiu dacă mai are 15-16 la sută, iar favarabilitatea este prăbuşită. Un indicator extrem de important este gradul de respingere al unei formaţiuni, a ajuns la o cotă absolut incredibilă.

În toată perioada în care am condus partidul, niciodată respingerea PNL nu a fost mai mare de 45 la sută", a declarat Ludovic Orban, duminică, în emisiunea Insider Politic de la Prima TV.

În ceea ce îl priveşte, Orban a declarat că a avut, pe vremea când era premier, o cotă de încredere de 22-28 la sută.

Întrebat de jurnalistul Sebastian Zachmann ce cote are Florin Cîţu, Ludovic Orban a precizat că oamenii nu au deloc încredere în acesta.

"7 - 7,5 şi grad de respingere de 72-73 la sută. Atenţie, eu nu-mi aduc aminte vreun om politic, nici măcar Dragnea nu a ajuns la 73 la sută grad de respingere, adică oameni care n-au deloc încredere în el", a declarat Orban.

Întrebat, de asemenea, despre preşedintele Klaus Iohannis, dacă românii mai au încredere în el, Orban a răspuns: "Iohannis astăzi este pe 14-15 la sută cotă de încredere. Pur şi simplu s-a prăbuşit de la o cotă de încredere în sondajele de opinie, în primele şase luni ale anului, care îl indicau la o cotă de încredere rezonabilă de 32 - 34 la sută, pur şi simplu s-a prăbuşit.

Şi Klaus Iohannis are un grad de respingere uriaş. Există un sentiment de trădare, de revoltă din partea oamenilor care l-au votat, care practic nu mai înţeleg nimic, nu-l mai recunosc pe Iohannis", a declarat Orban.

"Eu am avut o cotă de încredere care a oscilat între 22 şi 28 la sută, care este o cotă de încredere raportată la tot publicul, nu la publicul care spune că vine la vot şi care a reprezentat pentru un lider al unei formaţiuni politice de dreapta, o cotă de încredere semnificativă", a declarat Orban, potrivit ziare.com.

Comenteaza