Orban: Referendumul nu a fost demarat de PNL, nu e normal ca noi şi Antonescu să fim ţapi ispăşitori

Orban: Referendumul nu a fost demarat de PNL, nu e normal ca noi şi Antonescu să fim ţapi ispăşitori
Deputatul PNL Ludovic Orban a declarat, astăzi, că a susţinut în şedinţa conducerii partidului faptul că nu i se pare normal ca liberalii şi Crin Antonescu să fie consideraţi ţapi ispăşitori pentru rezultatul referendumului, mai ales că nu PNL a demarat acest demers.

"Aş prefera să nu dau detalii despre discuţiile pe care le-am avut în forul interior al partidului. Ceea ce am spus şi spun şi public este că nu mi se pare nomal ca domnul Antonescu şi mai ales PNL, mai ales în discursul unor lideri ai PSD-ului, să fie consideraţi ţapi ispăşitori pentru acest rezultat la referendum", a spus Orban.

El a precizat că PNL a susţinut un demers care nu a fost demarat de ei. "Nu mi se pare normal ca unii lideri ai PSD sau unii analişti din sfera respectivă să pună în spatele PNL şi a domnului Antonescu un rezultat care, după opinia mea, nu poate fi consuderat un eşec, ci este un eşec prin prisma faptului că o Curte Constituţională a rezuzat să ţină cont de voinţa cetăţenilor", a mai afirmat Ludovic Orban.

Potrivit deputatului PNL, esenţial pentru PNL şi PSD este să pregătească cu seriozitate şi minuţiozitate alegerile parlamentare, astfel încât "să nu ne mai întâlnim cu improvizaţii şi măsuri şi reacţii de moment, ca la referendum".

"Dacă vor să scape de Traian Băsescu şi de dictatura arbitrară a corupţiei şi a nesimţirii şi a lipsei de respect faţă de popor, trebuie să înţeleagă că alegerile parlamentare sunt esenţiale şi o prezenţă masivă în favoarea USL, pentru a da legitimitate guvernului", a mai arătat Antonescu.

Orban a mai spus că în cadrul discuţiilor din şedinţă a prezentat ca o posbilă soluţie, oricând, pregătirea unei noi suspendări din funcţie a lui Traian Băsescu, pentru că, în opinia sa, nu trebuie abandonat acest proiect politic.

 

Etichete
Comenteaza