Orban: Rog parlamentarii să decidă asupra prelungirii stării de alertă în funcţie de analize obiective şi nu de interese politice

Orban: Rog parlamentarii să decidă asupra prelungirii stării de alertă în funcţie de analize obiective şi nu de interese politice
| Foto: gov.ro

Premierul Ludovic Orban a declarat că îi roagă pe parlamentari să decidă asupra prelungirii stării de alertă în funcţie de analize obiective şi nu de interese politice de moment.

"Nu este o temă care ar trebui politizată. Eu m-am ferit să o politizez şi îi rog pe cei din Parlament să decidă în funcţie de criterii şi analize obiective, nu în funcţie de interese politice sau electorale de moment. (...) Mai au timp să se gândească. Eu îi sfătuiesc să nu trateze politic problema, ci să o trateze din perspectiva nevoii de a asigura sănătatea publică, de a apăra viaţa şi sănătatea cetăţenilor români. Nu există o altă abordare pentru noi. Nu este moftul nostru politic prelungirea stării de alertă. Din punct de vedere politic, pot să vă spun că nu este un avantaj. Pe de altă parte, suntem oameni raţionali, suntem oameni care ţinem cont de interesul public şi, pentru a asigura sănătatea şi viaţa românilor, este fundamentală menţinerea stării de alertă. Vom apela la toate pârghiile constituţionale şi legale pe care le avem, pentru a păzi sănătatea românilor, indiferent ce vor face unele partide din Parlament", a declarat Orban.

Premierul a precizat că "a pune punct stării de alertă înseamnă, de fapt, punerea în pericol a sănătăţii cetăţenilor României", pentru că, nemaiavând pârghiile necesare pentru respectarea legii, "practic, nu o să mai putem frâna răspândirea virusului în comunitate".

Ludovic Orban a mai menţionat că "încă există răspândire în comunitate a virusului" şi că "interacţiunile între oameni au crescut exponenţial, ca urmare a măsurilor de relaxare". 

Declarațiile premierului vin după ce liderii PSD, ALDE, Pro România șu USR au spus că nu sunt de acord cu prelungire stării de alertă.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza