Orban: Va exista un ordin comun al miniştrilor Sănătăţii şi de Interne şi al AEP cu reglementările din ziua votului

Orban: Va exista un ordin comun al miniştrilor Sănătăţii şi de Interne şi al AEP cu reglementările din ziua votului

Premierul Ludovic Orban a declarat, marţi, că reglementările referitoare la măsurile de siguranţă sanitară pentru ziua votului la alegerile locale vor fi cuprinse într-un ordin comun al miniştrilor Sănătăţii şi Afacerilor Interne şi preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente, care va fi publicat cel mai probabil miercuri.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

"Pe lângă reglementările din Hotărârea de Guvern privind starea de alertă, în anexă va exista un ordin comun al ministrului Sănătăţii, ministrului Afacerilor Interne şi Autorităţii Electorale Permanente, care, cel mai probabil, mâine va fi publicat şi care va conţine toate reglementările privitoare la exercitarea zilei de vot", a explicat Orban, la sediul PNL.

El a arătat că prin Hotărârea de Guvern nu a putut fi reglementat fiecare detaliu legat de ziua votului.

"În Hotărârea de Guvern nu am putut să reglementăm fiecare detaliu. În mare, am stabilit nişte reguli foarte importante - regula portului măştii, regula distanţei fizice, regula numărului maxim de persoane din secţia de votare, obligaţia de a trimite urna mobilă şi, mai ales, întâi să se ducă la votanţii non-COVID care au nevoie de urna mobilă şi apoi la votanţii care sunt cu COVID. Am stabilit nişte reguli în mare legate de ziua votului, reglementarea în amănunt se va face prin ordinul comun al ministrului Afacerilor Interne şi al ministrului Sănătăţii şi al preşedintelui AEP", a precizat prim-ministrul.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Etichete
Comenteaza