Organizația PSD Turda, "decapitată" după anunțul deputatei Cristina Burciu

Organizația PSD Turda, "decapitată" după anunțul deputatei Cristina Burciu

Biroul Permanent Județean (BPJ) PSD Cluj a decis să dizolve organizația Turda, după ce deputata Cristina Burciu a declarat că va vota Guvernul Orban.

Primarul municipiului Turda, Cristian Matei a fost înlocuit din funcția de președinte al filialei cu Alexandru Cordoș, fost senator de Cluj. Deputata Cristina Burciu a fost revocată din funcția de președintă a organizației de femei a PSD Cluj, funcție în care a fost numită cu doar două săptămâni în urmă, în locul Luciei Suciu, primărița din Chinteni.

De asemenea, Bogdan Bobic a fost revocat din comisia de arbitraj, în ciuda faptului că acest lucru se putea face numai în Conferința Organizației Județene a PSD Cluj.

"Execuțiile" din PSD Turda au venit după ce Cristina Burciu a afirmat că va vota Guvernul Orban, la 24 de ore de la mitingul electoral de la Cluj-Napoca, la care a fost prezent și premierul demis, Viorica Dăncilă. 

Primarul din Turda a reacționat la recentele schimbări printr-o postare pe Facebook prin care apără gestul deputatei, susținând poziția acesteia

”Consider că decizia doamnei Burciu este una corectă.

Trebuie să înțelegem cu toții că nu mai putem să permitem ca răfuielile politice să afecteze soarta acestei țări! Pentru binele cetățenilor, trebuie să înțelegem că România are nevoie de un Guvern funcțional care să închidă bugetul, să adopte rectificarea și să realizeze un nou buget.

Ca primar al municipiului Turda, susțin o decizie corectă pentru binele comunității pe care o reprezint și pentru toți românii care în lipsa unui Guvern funcțional vor fi evident afectați de această stare de incertitudine, de lipsa bugetului de stat pentru anul viitor și de o situație în care nu își vor putea primi salarii pe finalul anului.

Mă așteptam la această reacție din partea conducerii PSD și mi-am asumat să apăr interesele cetățenilor cu orice preț”, a scris Cristian Matei pe pagina sa de Facebook.

Mai mult, pe "Pagina de dialog PSD Turda" a fost postat un mesaj prin care se arată că documentul semnat de președintele organizației județene, Liviu Alexa, prin care dizolvă organizația este nestatutar, iar decizia luată nu intră în atribuțiile BPJ PSD Cluj.

"Informăm opinia publică asupra următoarelor aspecte:

- Documentul numit hotărâre nr. 40 din 30.10.2019, semnat de președintele organizației PSD Cluj, în numele Biroului Permanent Judetean PSD Cluj, este un document nestatutar.

- Biroul Permanent Județean PSD Cluj nu a fost convocat în mod statutar, iar o astfel de decizie de dizolvare a Biroului Organizației Locale Municipale PSD Turda nu intră în atribuțiile Biroului Permanent Județean PSD Cluj.

Raportat la considerentele prezentate mai sus, Organizația Locală a PSD Turda consideră documentul numit hotărâre nr. 40 din 30.10.2019 prin care se dizolvă Biroul Organizației Locale Municipale PSD Turda ca fiind un document NUL.

Organizația PSD Turda", se arată în postare.

Liderul PSD Cluj a atacat-o dur pe Cristina Burciu după ce a anunţat că va vota Guvernul Orban.

„Cristina Burciu este o amibă politică, care nu are capacitatea de a lua decizii politice de capul ei, ea fiind o mătuşică de 50 de ani urcată de la curul vacii spre deputăţie. Proxenetul său politic, primarul Cristian Matei e adevăratul creier al acestei decizii. Căci Cristina Burciu în trei ani de parlamentarism nu a produs nimic concret pentru clujeni, ba din contră, a consumat salarii de 6000 de euro lunar de la Camera Deputaţilor, dormind în papuci”, a declarat Liviu Alexa pentru Ziar de Cluj.

Comenteaza