OUG care permite migraţia aleşilor locali a fost publicată în Monitorul Oficial

OUG care permite migraţia aleşilor locali a fost publicată în Monitorul Oficial
Ordonanţa de urgenţă care permite migraţia aleşilor locali fără ca aceştia să îşi piardă mandatul a fost publicată în Monitorul Oficial.

Conform noii ordonanţe, aleşii locali au la dispoziţie o perioadă de 45 de zile în care îşi pot exprima opţiunea cu privire la partidul din care să facă parte, putând în acest fel să îşi schimbe culoarea politică fără să îşi piardă funcţia dobândită la alegeri. Până acum cei care îşi schimbau preferinţele politice pierdeau în mod automat mandatul.Secretarul general al Senatului, Ion Vărgău, a declarat, marţi, pentru Mediafax, că actul normativ a fost înregistrat la Secretariatul general al instituţiei, urmând să intre în parcursul legislativ.

Astfel, proiectul legii de aprobare a OUG va fi înscris pe ordinea de zi a Biroului Permanent, care îl va distribui spre dezbatere comisiilor de specialitate, acestea urmând să elaboreze raportul ce va fi supus ulterior votului plenului.

După votul în plenul Senatului, actul normativ va fi transmis Camerei Deputaţilor, care are competenţă decizională.

Ordonanţa de urgenţă se consideră intrată în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial, fiind îndeplinită şi prevederea de depunere la Camera competentă să fie sesizată.

Comenteaza