Video Panou electoral din Gherla, demolat cu excavatorul

Panou electoral din Gherla, demolat cu excavatorul
| Foto: gherlainfo.ro

Deşi campania electorală pentru alegerile locale începe abia pe 28 august, problemele de campanie au apărut deja. Un panou electoral USR a fost pus la pământ cu excavatorul la Gherla.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

În dimineața zilei de vineri, 31 iulie, un trecător aflat în zonă a filmat momentul care i-a enervat pe cei de la USR Gherla.

„Este trist şi supărător să vedem aşa ceva, mai ales în condiţiile în care acel panou a fost recondiționat, curățat și vopsit de noi, iar fiecare leu investit de USR Gherla în campanie vine din buzunarul membrilor şi nu din sponsorizări sau de la stat”, spun reprezentanţii partidului, potrivit gherlainfo.ro.

Aceștia au precizat că au fost contactați anterior de Primărie pentru a fi informaţi că urmează înlăturarea panoului respectiv, cu motivația că amplasarea nu este potrivită și că reduce vizibilitatea în noul sens giratoriu.

„Nu s-a invocat niciun temei legal concret, nu s-a emis niciun preaviz, nu s-au dat explicaţii suplimentare dincolo de faptul că trebuie făcut acum, urgent. Iar înştiinţarea aceasta a fost una neoficială, telefonică. Nu există o hârtie care să ateste demolarea”, mai spun USR-iștii.

Era montat panoul ilegal?

USR Gherla spune că, din punctul lor de vedere, totul a fost făcut legal. „Avem un contract de comodat cu proprietarul panoului şi un contract cu prestatorul serviciilor de afişare. Proprietarul are la rândul lui contract cu autoritățile şi chitanţele care dovedesc că plăteşte anual la Primărie o taxă de afişaj. Deci ilegalitatea panoului iese din discuție, dacă se încasează de zeci de ani bani pentru el”, menționează cei de la USR Gherla.

Aceștia mai adaugă că o modificare majoră la drum, cum este construirea unui sens giratoriu, poate fi un motiv întemeiat pentru o astfel de intervenţie, dar e greu de crezut că doar în seara dinaintea recepţiei s-a constatat că acel semn încurca circulaţia.

„Legal vorbind, orice intervenţie de acest gen, fie că e mutare sau demolare, trebuia anunţată cu cel puţin 30 de zile înainte. De asemenea, construcţiile care există de mai mult de 5 ani, intră în legalitate chiar dacă ridicarea iniţială s-a făcut altfel, iar acest panou se află era acolo de mai bine de 20 de ani. Practic el nu a încurcat pe nimeni până acum, când s-a constatat că nu mai poate rămâne în picioare”, mai adaugă USR Gherla.

Reprezentanții partidului spun că proprietarul panoului îşi rezervă dreptul de a acţiona în judecată vinovaţii, iar la proces USR ar putea fi parte vătămată.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza