Papahagi a adus 450 de clujeni în Mişcarea Populară. "98% sunt oameni care nu au mai făcut politică"

Papahagi a adus 450 de clujeni în Mişcarea Populară.
Aproape toţi membrii din Cluj ai noului partid Mişcarea Populară vin din afara politicii, spune la "Clujul la Raport" Adrian Papahagi.

"La Cluj avem 450 membri în şase luni, din care cel mult cinci de la PDL, câţiva de la PNŢCD, iar restul de 98% sunt oameni care nu au mai făcut politică", a spus el. "Vin şi foşti colegi din PDL care se simt mai apropiaţi de Băsescu decât de Blaga".

Acesta adaugă că Mişcarea Populară e un partid "cu altă cultură organizaţională". "Avem democraţie internă serioasă, facem alegeri pentru ordinea la alegerile europarlamentare", exemplifică el. În plus, Papahagi critică actuala lege privind înfiinţarea partidelor politice, despre care spune că e foarte restrictivă. "Ar trebui să putem înfiinţa Partidul Mănăşturenilor, care să transforme cinematograful Dacia în cinematograf, cu un consilier local care să aibă mandatul ăsta, dar acum avem nevoie de semnături la Vaslui sau Dâmboviţa. Legea actuală e restrictivă, e nevoie de 28.000 membri, aproape cea mai restrictivă din Europa", spune el.

 

Comenteaza