Parlamentarii clujeni se întorc la treabă / Ce obiective au partidele

Parlamentarii clujeni se întorc la treabă / Ce obiective au partidele
| Foto: rfi.ro

Parlamentarii revin, marţi, la muncă, într-o nouă sesiune parlamentară care se va termina la începutul verii. 

Noua sesiune parlamentară începe marţi, cu alegerea noilor conduceri, atât la Camera Deputaţilor, cât şi la Senat. Este vorba despre noua componenţă a conducerii forurilor, respectiv alegerea vicepreşedinţilor, secretarilor şi a chestorilor. Partidele vor avea şi şedinţe de grupuri parlamentare, pentru a-şi stabili liderii de grup. 

Printre priorităţile coaliţiei de guvernare, care este măcinată de diferenţe de opinie între cele două partide mari, PNL şi PSD, se află criza din energie şi măsurile pentru a stopa creşterile de preţuri, iar PSD vrea plafonarea preţului la alimente.

Certificatul verde, mărul discordiei în coaliţie, trebuie supus la vot, proiectul fiind blocat în Camera Deputaţilor. Un alt punct de divergenţă este desfiinţarea SIIJ, relatează news.ro.

Şi Opoziţia se pregăteşte pentru noua sesiune. Forţa Dreptei, condusă de fostul lider PNL Ludovic Orban, va avea grup parlamentar, din această sesiune, la Camera Deputaţilor, în timp ce USR vrea să desfiinţeze pensiile speciale şi să dea o lege împotriva plagiatului.

Comenteaza