Parlamentarii USR de Cluj, despre demisia lui Adrian Dohotaru. „Din păcate a încălcat un principiu foarte important"

Parlamentarii USR de Cluj, despre demisia lui Adrian Dohotaru. „Din păcate a încălcat un principiu foarte important
Parlamentarii USR de Cluj Emanuel Ungureanu şi Mihai Goţiu au comentat, la cererea ZIUA de CLUJ, demisia din partid a colegului lor Adrian Dohotaru.

Deputatul USR de Cluj Emanuel Ungureanu a spus că regretă plecarea din partid a deputatului Dohotaru dar a avut şi ceva să-i reproşeze acestuia.

„Regret profund modul în care a făcut acest gest"

„În primul rând vreau să spun lucruri frumoase despre Adrian Dohotaru. Se întâmplă un obicei prost în politică. Când pleacă un coleg dintr-un partid el ajunge să fie bălăcărit. Adrian Dohotaru a fost foarte activ în filiala Cluj, a venit cu proiecte pe zona de mediu extrem de valoroase care sper să fie luate în considerare de actualul primar şi de viitorul primar.

Regret sincer plecarea lui Adrian Dohotaru şi regret profund modul în care a făcut acest gest, neconsultându-se cu niciun coleg din filiala Cluj. Trebuie să fim cinstiţi şi să spunem că noi nu suntem o emanaţie doar a activităţii noastre, noi am fost propuşi de o filială după un vot democratic care nu mai există în niciun partid din România. El a fost ales locul doi pe listă cu votul unor colegi cu care ar fi trebuit să aibă fair play-ul să se consulte înainte de luarea acestei decizii care este într-adevăr unilaterală şi pe care nu o comentez că nu-i ştiu foarte bine resorturile. Eu mă refer strict la onestitatea şi cinstea pe care am clamat-o noi ca partid şi care trebuie să ne caracterizeze în primul rând ca persoane individuale şi mai apoi ca persoane care fac parte dintr-un grup cu principii şi valori.

Adrian Dohotaru din păcate a încălcat un principiu foarte important, cel al onestităţii faţă de persoanele care şi-au pus încrederea în el. Repet, putea să-şi dea demisia, e un act unilateral, dar era firesc ca acest lucru să se întâmple după o discuţie cu colegii din filială care l-au susţinut să ajungă în parlament", a declarat Emanuel Ungureanu.

Şah la liderul USR Cluj: Îmi doresc ca atitudinea celor care conduc USR Cluj faţă de parlamentari să fie una net superioară

ZIUA de CLUJ l-a întrebat pe deputatul Emanuel Ungureanu cum comentează şi afirmaţia liderului USR Cluj, Elek Levente care i-a cerut demisia şi din parlament lui Adrian Dohotaru, invocând chiar o promisiune a deputatului făcută în acest sens.

„N-aş vrea să comentez afirmaţia vicepreşedintelui USR Elek Levente, pentru că nu cunosc toată conjunctura, nu cunosc tot contextul în care a făcut această declaraţie şi nu ştiu când a declarat sau nu Adrian Dohotaru acest lucru.

Eu vă pot spune opinia mea în această chestiune. Eu consider că foarte multe angajamente de ordin moral s-au încălcat, pentru că aici este vorba de un angajament moral, în interiorul USR Cluj şi domnul Elek Levente ştie la ce mă refer când spun acest lucru şi îmi doresc foarte mult ca atitudinea celor care conduc USR Cluj faţă de parlamentari să fie una net superioară, de susţinere şi de sprijin pentru parlamentarii care au mai rămas în această filială. Nu voi intra în alte detalii, însă sunt sigur că domnul Levente înţelege la ce mă refer."

Senatorul Mihai Goţiu, rezervat în declaraţii până după alegerile parţiale

Solicitat să comenteze şi el demisia din USR a deputatului Dohotaru, senatorul clujean Mihai Goţiu a spus că se concentrează momentan pe alegerile parţiale pentru municipiul Deva. Prin declaraţia sa, Mihai Goţiu a lăsat să se înţeleagă că după 5 noiembrie ar putea lua şi el o decizie privind viitorul său politic.

„Eu sunt acum concentrat pe campania de la Deva. După campanie (n.red. - alegerile parţiale din 5 noiembrie pentru postul de primar al municipiului Deva), tragem linie şi analizăm ce s-a întâmplat, cum să facem mai departe. Pentru fiecare vot în plus sau în minus la Deva, o să iau o decizie. Reacţiile de aici mi se par incredibile, oamenii sunt deasupra tuturor meciurilor din partid şi văd că asta este speranţa de a schimba ceva", a spus senatorul USR Mihai Goţiu.
Senatorul clujean este un apropiat al fostului preşedinte Nicuşor Dan, fondatorul USR. La momentul demisiei lui Nicuşor Dan din fruntea USR, în urmă cu câteva luni, Mihai Goţiu a afirmat:

"Mai avem încă multe lucruri de făcut împreună. Într-o formă sau alta, vom continua lupta, că mai avem multe bătălii de dus dacă, într-adevăr, am intrat (fiecare dintre noi) în politică pentru a schimba lucrurile în țara asta și nu pentru propria parvenire;

Nu mă întrebați ce voi face în continuare, am nevoie, totuși, de un timp de reflecție, de analiză, de discuții cu colegii, cu prietenii, dar și, mai ales, cu cei care și-au pus încrederea în mine, m-au susținut și m-au votat. Vă asigur că hotărârea finală va avea în vedere modul în care consider că voi reuși în cea mai mare măsură să-mi onorez promisiunile și să-mi îndeplinesc scopurile și obiectivele asumate (în interiorul USR, într-un partid nou, în Parlament ori înapoi la munca de la firul ierbii, din societatea civilă)."

 

 

Comenteaza